URUČIO MU PISMO ZA PUTINA, A EVO I ŠTA U NJEMU PIŠE! Oglasio se predsednik Vučić posle sastanka sa ruskim ambasadorom! (FOTO)

Autor:

Vesti

19.03.2024

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić se zahvalio još jednom Rusiji na podršci koju pruža teritorijalnom integritetu Srbije.

URUČIO MU PISMO ZA PUTINA, A EVO I ŠTA U NJEMU PIŠE! Oglasio se predsednik Vučić posle sastanka sa ruskim ambasadorom! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

 

Tim povodom oglasio se na Instagramu.

 

- Razgovor sa ambasadorom Bocan-Harčenkom iskoristio sam da mu uručim pismo za predsednika Ruske Federacije Putina u kojem sam, pored čestitki za izbornu pobedu, objasnio težinu situacije sa kojom se srpski narod na Kosovu i Metohiji suočava, značajnim političkim izazovima koji se pred Srbijom nalaze, uz zahvalnost Ruskoj Federaciji na podršci koju pruža teritorijalnom integritetu Srbije - objavio je Vučić.

Podsetimo, predsednik Vučić sastao se pre ovog susreta sa ambasadorom Ruske Federacije 1. februara, kada je Aljbin Kurti doneo odluku da povuče srpski dinar iz opticaja u južnoj srpskoj pokrajini.

Nakon ovog sastanka se predsednik Vučić obratio naciji i obavestio je o rezultatima ovih važnih razgovora.

- Obavestio sam ambasadora Bocan-Harčenka o najnovijem jednostranom potezu Prištine, jasno usmerenom protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, kao i o mogućim posledicama ovog neodgovornog akta Kurtijevog režima - rekao je tada predsednik i dodao:

- Razgovarali smo i o bilateralnim odnosima i saradnji Srbije i Ruske Federacije, kao i o drugim regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa.

- Ponovio sam zahvalnost Rusiji na podršci koju pruža poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije.

Inače, Aleksandar Bocan-Harčenko, na mestu ambasadora Rusije u Beogradu je od 2018.

Predsednik Aleksandar Vučić imao je samo reči hvale o ovom ruskom diplomati, a pred njegov dolazak opisao ga je kao "istaknutog, oštrog, snažnog diplomatu, kao i da je jedan od ruskih diplomatskih specijalaca".

Bonus video

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
Sofija

19.03.2024 16:19

Putin je uvek bio prijatelj Srbiji i srpskom narodu!

Ana

19.03.2024 16:25

Rusija je država koja je uz nas, uz naš narod i nikada nas ne bi ostavili na cedilu.

Ljilja

19.03.2024 16:36

Predsednik Putin oduvek je bio prijatelj Srbije! Ovom prilikom sve čestitke za njegovu pobedu!

Dada

19.03.2024 17:20

Svakako da nam podrška i prijateljski odnosi sa Rusijom i Putinom mnogo znače. Uvek smo bili čvrsti partneri za očuvanje mira na Balkanu.