BORE SE ZA NASLEDSTVO, A OD OCA SE NISU NI OPROSTILI! Na komemoraciju Lanetu Gutoviću došao SAMO ON!

Autor:

Zabava

14.03.2024

23:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mesta u prvom redu rezervisana za članove porodice ostala su prazna.

BORE SE ZA NASLEDSTVO, A OD OCA SE NISU NI OPROSTILI! Na komemoraciju Lanetu Gutoviću došao SAMO ON!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Milan Lane Gutović

Milan Lane Gutović preminuo je 25. avgusta 2021. godine, a čuveni glumac je sahranjen na kumodraškom groblju pored oca i majke u porodičnoj grobnici. Njegova porodica je izjavljivala da glumac nije želeo da bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Komemoracija je održana u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, ali su prva mesta rezervisana za članove porodice ostala prazna. Dok su se mnogobrojne kolege emotivnim rečima opraštale od velikana porodica je ostala nema. I taman kada su neprijatni pogledi ka prvim redovima prevladali salom niko nije ni slutio da je u poslednjem redu Lanetov sin Spasoje. On je bio jedini član porodice koji je prisustvovao komemoraciji i sasvim tiho i neprimetno oprostio se od svog oca.

Republika

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Deca Milana Laneta Gutovića

Spasoje je viđen kako izlazi iz pozorišta pre svih i brzim korakom se udaljava. Izvori sa lica mesta su tada preneli da je došao među poslednjima i da je ušao pazeći da ga niko ne vidi. Kada se sve završilo, brzo je izašao napolje da ne bi bio viđen.

Milica i Nevena Gutović, kao i njihov brat Janko nisu se pojavili na komemoraciji kako bi se još jednom oprostili od oca. Ipak, poslednjih dana mediji "gore" zbog objave Milice Gutović da je na prevaru ostala uskraćena za očevo nasledstvo.

Tim povodom u javnost je izašao glumac i prijatelj pokojnog Laneta Predrag Smiljković, poznatiji kao Tika Špic, koji je istakao da je dobio dozvolu od Spasoja Gutovića da podatke o podeli imovine iznese u javnost.

Predrag je sada objasnio da je Lane želeo usmeni testament, pa je otkrio kako je podelio nasledstvo.

Republika

Foto: ST/Petar Divac/A Nalbantjan

Predrag Smiljković

- Juče sam se čuo sa Lanetovim sinom, Pajom, jer ja nisam hteo da pričam dok ne dobijem njegovu dozvolu, ali i dok nisam saznao sve okolnosti, ipak ja cenim te momke, znam ih od detinjstva, čestiti su, bio sam član te kuće, stalno sam bio gost kod njih. Paja me je zvao i rekao mi da nismo ta dvojica ja i taj doktor, pa me je on uveo, odnosno mi smo zajedno ušli tada i postoji ta medicinska sestra koju sad optužuje Milica, a ta sestra je slučajno bila tu, uopšte nije na tom odeljenju - započeo je glumac, te nastavio:

- I u tom trenutku, pošto je Lanetu bilo loše, on pre svega nije hteo nikakvu posetu, a nije hteo nikoga da vidi, pa čak ni njih, tako sam ja razumeo. A ta sestra je negovala patrijarha Pavla do smrti. To je jedna divna osoba i imam samo reči hvale za nju na VMA, a čujem da je sada nešto terete. Ti što su bili (na koje je aludirala Milica Gutović, prim. aut.) su zapravo Miličin kum Zarić i pisac Puzić. Oni su došli u posetu da ga vide, Lane je bio svestan i rekao im je: 'Nisam rešio imovinu, daj da to sada rešimo usmeno'. Oni su istakli da su potrebna tri svedoka, a tu je bila ta sestra gde je i pristala da svedoči, tako sam ja razumeo Paju.

Republika

Foto: Republika.rs

Spasoje Gutović na komemoraciji Lanetu Gutoviću

Potom je ispričao kako je Gutović podelio imovinu:

- Oni su se dogovorili, on im je rekao da će da obezbedi decu, odnosno sinove, a ćerkama je ostavio 25% od autorskih prava. Oni su krenuli kod notara, jer je taj usmeni testament morao da prođe proceduru, međutim Lane je u međuvremenu pao u komu. Zato kažem da je osetljivo, njemu se stanje pogoršavalo iz sata u sat. Eto to je cela istina - rekao je Tika Špic.

Glumac je otkrio da Lane nije video ćerke i ženu sa kojom je bio 20 godina.

- Ja kada sam došao, oni su me obukli u skafander, video sam ga preko prozora, ja nisam ni bio blizu njega. Ne želim više da se mešam u to, a i rekao sam ovo zbog sinova jer ja njima verujem. A verujem na osnovu onoga što je meni Lane rekao da ćerke i tu ženu sa kojom je bio nije video 20 godina. Ostavio im je stan u kojem je živeo sa njima i došao u svoju dedovinu u Kumodražu gde je sve ispočetka gradio, odnosno počeo od nule - rekao je Smiljković za Telegraf.

Iza Laneta Gutovića ostala je porodična kuća u Kumodražu, vikendica "kontejner" u Neuzini, motorni čamac, četiri skupocena automobila i kuća na Umki, a Lanetova deca se bore i za prihode od autorskih prava, koje nekada idu i do 20.000 evra godišnje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (1)

Loading
bibi

14.03.2024 23:53

Treba da gledas svoja posla