LEČIĆ UŽIVO U PROGRAMU TRAŽIO IZVINJENJE OD ANĐELE! Obratio se glumici dan nakon SUĐENJA: Već sam stigmatizovan zbog Danijele Štajnfeld!

Autor:

Zabava

07.03.2024

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branislav Lečić progovorio o tužbi koju je podneo protiv Anđele Jovanović dan nakon prvog ročišta!

LEČIĆ UŽIVO U PROGRAMU TRAŽIO IZVINJENJE OD ANĐELE! Obratio se glumici dan nakon SUĐENJA: Već sam stigmatizovan zbog Danijele Štajnfeld!

Foto: ATA images, Novo Jutro

Lečić

Glumac Branislav Lečić gostovao je danas na televiziji K1, gde je govorio o svom suđenju sa mlađom koleginicom Anđelom Jovanović. Juče je održano prvo pripremno ročište, a suđenje je zakazano za 30. septembar. Podsetimo, Lečić je tužio Anđelu za povredu uvrede i časti nakon što je odbila da snima scene sa njim u seriji "Radio Mileva", nakon čega je njegovu ulogu dobio Irfan Mensur.

Republika

Foto: ATA Images/Antonio Ahel

Anđela sa advokatom ispred Prvog osnovnog suda

Lečić je otkrio zbog čega se nije pojavio na ročištu.

- To je takozvano pripremno ročište, tako da ja nisam ni pozvan - rekao je na početku, na temu jučerašnjeg pripremnog ročišta.

- Da si povukao tužbu ništa od ovoga ne bi bilo - konstatovao je voditelj.

- Nele Karajlić mi je iz najbolje namere ponudio da se angažujem i da stigmu koja me prati u slučaju Danijele u poslu prevaziđemo time što treba da igram. Ja sam to prihvatio, potpisao ugovor, naučio tekst i bio spreman. Čitavih 20 dana se znalo da ću ja to da igram u toj seriji i onda, noć pred snimanje, ja dobijam informaciju da ne mogu da snimam, tačnije rečeno Anđela odbija da tu scenu snima sa mnom - počeo je Lečić.

- Svako ima pravo na izbor, tu nema nikakvog problema. Svako od nas i bira, to mi dobro znamo kao glumci - dodao je.

Republika

Foto: printscreen/K1 Televizija

Lečić otkrio zbog čega je tužio Anđelu

- Zašto si je onda tužio? - pitao je Boško.

- To je minimum poštovanja kad već nešto uradite, kad dođete pred svršen čin, objavite i u javnosti da to radite, kako onda da objasnite da to ne radite? - kazao je Branislav.

- Ona kaze da je na vreme obavestila - rekao je voditelj.

- Ja ne znam šta se dešavalo između nje i produkcije. Izvinjenje od produkcije sam dobio i to je ono zbog čega ne mogu da zamerim Neletu ništa - kazao je Branislav.

- Ja mogu da zamerim, zato što ako je ona rekla na vreme, a oni te kasno obavestili... Onda je to impliciralo ovaj sled događaja gde ti opet ulaziš u... - rekao je Boško.

- Oni nisu ni hteli da kažu da je ona, ali se to saznalo vrlo brzo. Hteli su da se zaštite. Na kraju krajeva, kad se produkcija izvinila ja sam to i oprostio i nisam ponudio nikakvu tužbu, ali kad sam tražio da se ona izvini... - rekao je Lečić.

Republika

Foto: printscreen/K1 Televizija

Lečić traži da mu se Anđela izvini

Na pitanje za šta je tražio njeno izvinjenje, rekao je:

- Pa za profesionalni odnos prema poslu, ne može kad je sve objavljeno, potpisano, naučena uloga, nekoga da sprečiš da radi. Nisam je tužio zato što je odbila da radi sa mnom, to je pravo svakog, mi svi biramo s kim ćemo da radimo - istakao je Lečić.

On je trebalo da igra profesora koji je lažno optužen za seksualno nasilje, a Anđela učenicu.

- Ja sam stigmatizovan već od slučaja Danijele i trpim posledice ataka na svoju egzistenciju, samim tim i na moj život. Moram otvoreno da govorim o tome, ne smem da lažem i ja valjda imam pravo da se suprotstavim tome. Moji zahtevi nisu ništa komplikovani, vrlo su minimalni. Minimum poštovanja, profesionalno. Ako sam već sve dogovorio, ja 8 sati pred snimanje dobijam izveštaj da ne mogu da snimam i sasd treba da zbog nečije odluke - koja je moguća - ali pre toga, pre toga se te stvari usklade, a ne tad. Onda mi se uskraćuje pravo na rad, a pravo na rad je pravo na život - rekao je.

- Ja s njom nema kontakte, pozive... Jedini kontakt je bio pre 10 godina kad je ona došla iz inostranstva i moji divni prijatelji Branka i Gagi... Imao sam potrebu da je angažujem za jednu predstavu gde je trebalo da igra važnu ulogu, ali ne mogu da znam to dok ne upoznam osobu. Nisam hteo da joj kažem to jer sam hteo prijateljski da razgovaram s njom, nisam hteo da je razočaram u tom razgovoru, ako ne vidim da eventualno ne može to da radi. Krajnje ljubazno i normalno smo pričali, ljudski... Ne znam šta je u tome... Između nas nema ništa loše, nikakve loše priče. Ja mislim da je to više njen alibi, ne samo što se povodi slučajem koji je bio pre toga, nego da bi ona imala neki lični razlog, jer tu ne postoji ništa - istakao je Lečić.

- Ja sam se setio i momenta, na nekoj terasi, pod kamerama, i čak sam u potrazi da nađem taj snimak - istakao je on na gorepomenutoj televiziji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading