ZABRANJUJU SE MOBILNI TELEFONI U ŠKOLAMA U CELOM GRADU! Uvodi se novi pravilnik

Autor:

Vesti

07.03.2024

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učenici i njihovi roditelji biće detaljno informisani o novom pravilniku, a roditelji će dobiti formular izjave na popunjavanje kako bi potvrdili svoje poznavanje pravilnika.

ZABRANJUJU SE MOBILNI TELEFONI U ŠKOLAMA U CELOM GRADU! Uvodi se novi pravilnik

Foto: pixabay.com

Uskoro se očekuje uvođenje novih pravila za učenike u svim školama na području opštine Priboj, nakon što su se obrazovne institucije složile o implementaciji pravilnika koji reguliše korišćenje mobilnih telefona i drugih elektronskih uređaja tokom školskog vremena. Ova odluka je doneta u skladu sa uputstvima Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

Zabranjeno je korišćenje mobilnih telefona u školi, on se mora odložiti u torbu ili na predvidjeno mesto prilikom dolaska. Pod digitalnim uređajima ne podrazumevaju se samo mobilni telefon već i pametni satovi, tableti, laptopovi i slušalice. U nekim školama doneto je da se oni mogu koristiti na velikom odmoru, medjutim kod nas u školi nije dozvoljeno ni tada, pa ni na vannastavne aktivnosti kao što su na primer izleti - rekao je Nikola Tošić, direktor OŠ "Nikola Tesla" u Banji.

Učenici i njihovi roditelji biće detaljno informisani o novom pravilniku, a roditelji će dobiti formular izjave na popunjavanje kako bi potvrdili svoje poznavanje pravilnika, razumevanje odgovornosti i izrazili saglasnost sa njegovom primenom. Ovaj proces biće sproveden na opštinskom nivou, pri čemu će se za nepoštovanje pravila primenjivati različite sankcije, od blažih do ozbiljnijih.

(RINA)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading