"NASILJEM PROTIV SRBIJE" BI DA NAS VRATI U GODINE NEMIRA - UZ POMOĆ ZAPADA! Opozicija govorima mržnje protiv CRKVE I NARODA!

Autor:

Vesti

07.03.2024

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad na sveštenika je samo jedan od mnogobrojnih primera kako negativni narativi mogu da podstaknu nasilje.

"NASILJEM PROTIV SRBIJE" BI DA NAS VRATI U GODINE NEMIRA - UZ POMOĆ ZAPADA! Opozicija govorima mržnje protiv CRKVE I NARODA!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Tanjug/Marko Djoković

U poslednje vreme, atmosfera u društvu postaje sve napetija zbog kontinuiranih medijskih napada na Srpsku pravoslavnu crkvu. Ovakvi napadi kulminirali su fizičkim napadom na sveštenika B. M. iz Novog Sada, dok je obavljao svoje redovne parohijske dužnosti u naselju Liman.

Eparhija bačka je u saopštenju osudila ovaj napad, ističući da je on motivisan medijskim pohodima na Crkvu, a posebno na Eparhiju bačku i Crkvenu opštinu novosadsku.


Napad na sveštenika je samo jedan od mnogobrojnih primera kako negativni narativi mogu da podstaknu nasilje. Ovakvo ponašanje dodatno je podstaknuto konstantnim potpirivanjem građana putem društvenih mreža i medija, čiji je cilj destabilizacija Srbije. Eparhija bačka je takođe istakla da su mediji i njihovi pokrovitelji usmerili govor mržnje protiv inicijative pravoslavnih vernika da se izgradi spomen-hram Svetih mučenika bačkih na Limanu, što je dodatno doprinelo stvaranju negativne atmosfere.

Manipulacija i podsticanje mržnje od strane opozicije

Osim medijskih napada, opozicija takođe doprinosi atmosferi linča kroz svoj govor mržnje i podstrekivanje agresije. Opozicija je izgubila kompas i često napada sveštenstvo zarad ličnih interesa, stvarajući agresivnu atmosferu koja se pretvara u nasilje protiv nedužnih pojedinaca. Opozicija se takođe finansira od stranih službi, a njen cilj je destabilizacija zemlje.

Ugrožavanje nacionalnih vrednosti i napadi na crkvu

Napadi na crkvu i sveštenstvo predstavljaju direktni napad na nacionalne vrednosti, mir, prosperitet, slobodu i stabilnost. Ovi napadi ne samo da remete mogućnost napretka srpskog naroda, već pokušavaju da nas vrate u godine nemira i svađa. Opozicija, uz podršku finansiranja sa Zapada, nastoji da razjedini srpski narod i da podriva temelje društva.


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading