ŠTA JE V (FAU) EFEKAT? Glumac otkriva značenje MISTERIOZNOG NAZIVA serije!

Autor:

Zabava

11.02.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva epizoda misteriozne priče emitovana je sinoć na Superstaru.

ŠTA JE V (FAU) EFEKAT? Glumac otkriva značenje MISTERIOZNOG NAZIVA serije!

Foto: Firefly productions

Od prvog kadra serija "V (fau) efekat" očarala je publiku. Dok nas prva epizoda uvodi u svet pozorišta i upoznaje sa glavnim akterima - glumcima koji pripremaju premijeru nove predstave i naposletku prikazuje misterizonu smrt glumca na sceni, svi se pitaju šta zapravo znači "fau efekat". Glumac i reditelj serije Goran Kičić objašnjava:

Fau ekekat je Brehtov princip primenjiv u njegovim tekstovima i znači faktor otuđenja gde se glumci na neki način malo distanciraju od teksta, imaju otklon i sa strane igraju predstavu bez nekih emotivnih katarza. To se i objašnjava u seriji. V efekat je naša verzija, odnosno princip čoveka koji je pisao sve komade u tom našem izmišljenom pozorištu - istakao je Kičić.

Republika

Foto: ATA Images

Gordan Kičić

Nova serija "V (fau) efekat", iza koje stoje produkcijska kuća Firefly i Telekom Srbija, sinoć je počela da se emituje na Superstar TV, a već večeras nas očekuje druga epizoda.

Ovakvu seriju nikada nismo imali kod nas. Podseća na dobru Agatu Kristi. Dešava se ubistvo u pozorištu, mnogo ljudi je tu okrivljeno, u stvari potencijalno krivo. Svi se predstavljaju kao jedno, a ispostavlja se da ništa nije onako kako smo zatekli na početku. Veoma je uzbudljivo. Serija se bazira na istrazi koja se dešava u pozorištu. Tu su dva glavna junaka koje igraju Milica Janevski, inspektorka iz policije i Raša Vujović, čobek iz vojne bezbednosti. Pokušavaju da otkriju kako je došlo do te tragedije i da saznaju ko je ubica - dodao je Kićić za Kurir.

U seriji igraju i Milica Janevski, Radovan Vujović, Pavle Mensur, Nada Šargin, Voja Brajović, Jelena Đokić i mnogi drugi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading