HBO mora da plati ODŠTETU Milošu Bikoviću! CIFRA JE PAPRENA!

Autor:

Zabava

05.02.2024

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budući da je srpskom glumcu otkazan angažman u seriji "Beli lotos" samo nekoliko dana pre početka snimanja produkcija će isplati deo honorara.

HBO mora da plati ODŠTETU Milošu Bikoviću! CIFRA JE PAPRENA!

Foto: Republika.rs

Vest broj jedan u Srbiji, ali i u svetu, poslednjih dana jeste izbacivanje Miloša Bikovića iz HBO serije "Beli lotos". Međutim, sada će produkcija morati da isplati deo honorara srpskom glumcu budući da je iz serije izbačen samo nekoliko dana pred početak snimanja.

Bikoviću će pripasti deo honorara od nekoliko miliona dinara, odnosno između 30.000 i 50.000 evra.

Republika

Foto: youtube.com/AmiG Show

 

- Honorari za strane serije nisu mnogo veći nego kod nas. Slučaj Bikovića može da se poredi sa situacijom kada je Džoni Dep izgubio ulogu u "Piratima s Kariba" zato što je imao negativan publicitet. On svakako ima pravo i može da traži nadoknadu jer je planirao to da radi i otkazao sve svoje druge poslove obaveze. Honorari za takve uloge su 3.000 - 5.000 evra po danu snimanja. Ugovor glumca veže da učestvuje u samom snimanju, ali i promociji serije, koja traje nekoliko meseci. Manje uloge na ovakvim serijama su plaćene od 25.000 do 100.000 evra. Naši glumci mogu da zarade duplo više za neku ovakvu ulogu nego kod nas, čak i kada igraju glavnu - kaže sagovornik Kurira koji se bavi produkcijom igranog sadržaja, ali zbog prirode svog posla insistirao je na anonimnosti.

Srpski glumac ostao je bez ugovora nakon pritiska ministarstva spoljnih poslova Ukrajine na produkciju HBO što je za svoj igrani program uzela ruskog državljanina koji "podržava Rusiju od početka invazije u punom obimu". 

Počastvovan sam što sam izabran da budem deo "Belog lotosa", TV serije koju veoma uvažavam i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet. Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama poželim veliki uspeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, i dalje verujem da umetnost leči i da može da ujedini čovečanstvo. Stoga će moja uverenja i moja posvećenost umetnosti ostati nepromenjeni - naveo je glumac u svojoj izjavi za medije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading