ZAVIDE MU SVI: Marko Janketić često zapeva Džejevu "Uspeo sam u životu", a jednu stvar KRIJE kao zmija noge!

Autor:

Zabava

12.01.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U intervjuu za Republiku glumac je otvorio dušu i progovorio o najvećoj intimi, pa se dotakao i vrelog polupca pred kamerama s kolegom Vukom Kostićem.

ZAVIDE MU SVI: Marko Janketić često zapeva Džejevu "Uspeo sam u životu", a jednu stvar KRIJE kao zmija noge!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Grubijan mekog srca, takav je njegov Iso Lero Džamba, lik koji Marko Janketić tumači u filmu "Nedelja". U biografskoj priči o Džeja Ramadanovskog sin velikog Mihaila Miše Janketića igra brata od tetke slavnog pevača, nezgodne naravi, ali i emotivnog čoveka s dorćolskog asfalta. 

Janketić se uvukao u kožu nekrunisanog kralja Dorćola, koji je ulivao strah u kosti uličnim mangupima i bio najveći mangup među njima. Karijeru opasnog momka gradio je odmalena, zatvor mu je bio druga kuća, a opet je imao i nežnu stranu. Svom bratu Džeju napisao je pesmu "Teško je živeti", čuvao ga je i voleo, a život je završio tragično u mafijaškom obračunu nakon čega je njegovo telo zabetonirano. Sve to prikazano je u filmu "Nedelja", a je Marko za Republiku otkrio da li sa Džambom deli grubu ili nežnu stranu njegove ličnosti:

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

- Grubost je rezultat straha. Svako nasilje iza sebe vuče neku traumu, tako da se defintiivno više poistovećujem sa tim nekim srcem koje je prosto zatrpano užasima njegovog odrastanja i načina života. Ipak identitet sa mojim likom leži u nekom srcu. Ovo je nešto što je ljudska nadogradnja, neki njegov bol - kaže Janketić.

*Odbili ste da igrate Džeja. Zašto?

- Kad smo radili "Južni vetar" reditelj Nemanja Ćeranić mi je ponudio da igram Džeja, ali sam odbio jer to nije za mene. Poznajem ljude sa margine i provodio sam vreme s njima na ulici, pa je Džamba bio pun pogodak. Srećan sam zbog ove uloge! Radili smo mnogo na kostimu i maski, a morao sam i glavu da obrijem. Bilo je baš uzbudljivo.

 *Snimili ste nekoliko vrlo uzbudljivih i fizički zahtevnih scena. Kako ste izdržali to da vas zalijavju betonom? Jeste li imali dublera?

- Ne, sve u filmu je autentično. Nije bilo jednostavno snimiti takvu scenu u kojoj mog lika zalivaju betonom, ali mi glumci svašta moramo da radimo da bismo zaradili svoj hleb.

*Džamba je napisao pesmu Džeju, pišete li i vi za svoju dušu?

- Pišem pesme oduvek, ali one stoje u mojoj ladici. To su razne pesme i ne verujem da će ikada biti objavljene. Ne mogu da vam otkrivam baš detaljno o čemu pišem, previše je intimno.

Republika

Foto: youtube.com/film nedelja

 

*Koju Džejevu pesmu najčešće zapevate u kafani?

- Razne pesme naručujem, ne bih mogao da izdvojim. Mnogo volim onu "Živote, ženo bez morala", "Uspeo sam u životu", "Gde ću sad moja ružo", "Upalite za mnom sveće", "Sunce ljubavi"... Sve su to divne balade koje svi rado slušamo, pa čak i oni koji malo upadnu u zamku licemerja jer ih je sramota da kažu da slušaju Džeja. Jednostavno, Džej je bio neponovljiv, autentičan i poseban.

*U filmu ste i zapevali. U čemu ste bolji - pevanju ili pisanju pesama?

- Bolje pevam nego što pišem pesme (haha). 

*Igrali ste i u filmu "Toma" o životu i karijeri Tome Zdravkovića, sada i u "Nedelji" o Džeju. O kome biste vi voleli da snimite film?

- Uh, to je baš teško pitanje... Ne bih znao da vam kažem, nisam dovoljno maštovit. Uvek me više zanimaju teme nego likovi. Tako da u tom pravcu idu moje misli uvek kad razmišljam o nečemu što bih snimao.

Republika

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Snimam novi film u Crnoj Gori

*Na čemu trenutno radite?

- Sad u Crnoj Gori snimam film "Pontonovo srce". To je jedna ljubavna priča o stidljivom automehaničaru...Film režira Senad Šahmanović.

Gej poljubac s Vukom Kostićem

Republika

Foto: Printscreen

 

*Scena iz druge sezone serije "Pevačica" u kojoj se ljubite s Vukom Kostićem zapalila je društvene mreže. Otkrijte nam kako se ljubi Vuk?

- A nismo se stvarno poljubili, malo smo se sakrili! Nismo nas dvojica baš još toliko slobodni da se ljubimo u usta pred kamerama, ali trudio sam se da tog homoseksualca i transvestita maksimalno dobro. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading