PRODAJE RUŽE NA ULICI, NE ZNA DA ČITA: Evo ko je Alen koji igra malog Džeja u filmu "Nedelja"!

Autor:

Zabava

12.01.2024

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ovoj emotivnoj priči rame uz rame sa iskusnim glumcima zaigrao je dečak kojeg Beograđani dobro znaju.

PRODAJE RUŽE NA ULICI, NE ZNA DA ČITA: Evo ko je Alen koji igra malog Džeja u filmu "Nedelja"!

Foto: youtube.com/film nedelja

Dugo očekivano ostvarenje inspirisano životom pevača narodne muzike Džeja Ramadanovskog stiže na veliko platno! Premijera u Beogradu zakazana je za 16. januar,  kada će se ekipa filma pokloniti publici. 

Prema rečima producenta filma "Nedelja" Vladana Anđelkovića ideja da sa svojom ekipom snima film posvećen Džeju nastala je spontano - u kafani! On radi na ulici, prodaje ruže u boemskoj četvrti u srcu Beograda, ne ide u školu i ne zna da čita i piše.

- Scenarista Stefan Bošković i ja smo jednog dana sedeli u kafani u Skadarliji i razgovarali o nekom drugom projektu, a onda smo u pozadini čuli Džejevu pesmu i tako počeli da pričamo o njemu. Vrlo brzo smo došli na ideju da snimimo film o ovom legendarnom pevaču. Kad je reč o biografskom ostvarenju kao što je ovo, u startu smo znali da će produkcijski najveći izazov biti kasting. Poseban izazov je bio naći Džeja koji je u tridesetim godinama, ali i Džeja koji je maloletan i ima do petnaest godina - ispričao je Anđelković, pa dodao da se zatim desilo čudo:

Republika

Foto: Pelicula production

 

- Naša organizatorka iz produkcije, koja je pomagala oko kastinga, izašla je u Skadarliju u kafanu i primerila dečaka koji prodaje ruže. Pitala ga je: "Znaš li da pevaš neku pesmu od Džeja?" i on je otpevao "Nedelju". Ona je to snimila i poslala meni. Čim sam čuo rekao sam joj: "Nađi ga, molim te, ponovo i dovedi ga u kacelariju". Odmah smo znali da je to to - ispričao je Anđelković za Republiku.

Alen Selimi je dobio ulogu u filmu za koju se borilo više od 300 dece. Oko 50 mališana je ušlo u uži krug, ali se pravi mali Džej krio tamo gde su se najmanje nadali da će ga pronaći. 

- Sa Alenom smo svi u kontaktu. Mislim da je on veoma talentovan kao glumac i pevač. Mi ćemo na svaki način da pomognemo, inicirali smo neke procedurom sa ministarstvom za ljudska i manjinska prava da mu se pomogne, jer živi u veoma teškim uslovima. Mislim da je pred njim jako lepa karijera, samo mu treba pomoći, usmeriti ga i nadam se da će se okružiti dobrim ljudima - dodao je producent filma "Nedelja".

Priča o Džeju biće na repertoaru bioskopa širom Srbije od 18. januara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading