ŽARKO LAUŠEVIĆ NIJE DOČEKAO UNUČE: Preminuo je, a najveća želja mu se NIJE OSTVARILA!

Autor:

Zabava

17.11.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lauševićeva prijateljica otkriva da je sanjao o tome da postane deda, i kako kaže, čekao je da se njegov sin Dušan oženi, a prvenstveno da starija ćerka Asja s mužem Nikolom dobije dete, ali, nažalost, nije dočekao unuče.

ŽARKO LAUŠEVIĆ NIJE DOČEKAO UNUČE: Preminuo je, a najveća želja mu se NIJE OSTVARILA!

Foto: ATAImages

Jedan od najvećih glumaca srpske kinematografije Žarko Laušević, koji je u sredu, nakon teške i kraće bolesti, preminuo u 64. godini, otišao je s velikom željom, koja mu je, nažalost, ostala neostvarena.

Republika

Foto: Facebook.com/Asja Dabović

Žarkova najstarija ćerka Asja živi u Americi i u skladnom je braku

Kako Republika otkriva, on je sanjao o tome da postane deda i svim srcem je želeo da dočeka unuče, da ga bar jednom obavije rukama i prigrli uz nedra, ali mu to nije bilo suđeno.

- Nije dočekao unuče, a mnogo je patio zbog toga. Često je govorio: "Eh, da doživim samo jednom da ga uzmem u naručje!" Čekao je da se Dušan oženi, a prvenstveno da starija ćerka Asja s mužem Nikolom dobije dete, ali, nažalost, to nije doživeo. Otišao je s tom željom, koja mu je poslednjih godina i bila najveća želja - otkrila je za Republiku Lauševićeva dugogodišnja prijateljica.

 

Foto: ATA Images

Žarko Laušević je mnogo voleo decu, bio je slab na mladost, tvrde prijatelji

Ona ističe da je bila zadivljena i Žarkovim odnosom prema mlađoj ćerki Jani.

- Žarko je bio izuzetno emotivan čovek, a najsrećniji je bio kada je s decom, svojom, naravno, ali i s decom prijatelja, kao i nepoznatih ljudi. Na setu je uživao da komunicira s najmlađim glumcima i pomagao im je - ispričala je za naš list njegova prijateljica, evocirajući trenutke kada je bila s njim, te istakla:

- S mezimicom Janom je bio uvek nasmejan. Sve joj je popuštao i nije umeo da joj kaže "ne". Jednostavno, bio je slab na mladost.

Foto: Privatna arhiva

Najmlađa ćerka Žarka Lauševića je, kažu svi, očeva slika i prilika

Inače, Žarkovih dvoje starije dece ćerka Asja i sin Dušan imaju lep i blizak odnos s najmlađom sestrom Janom.

Podsećanja radi, sve troje Lauševićevih naslednika retko su se eksponirali u javnosti.
Najstarija Asja, koja je profesionalni fotograf, živi u Americi sa suprugom Nikolom Boškovićem. Ona je s muzičarem iz Crne Gore već nekoliko godina u skladnom braku, a zajednički život su zasnovali u Njujorku, gde Žarkov zet sada gradi uspešnu karijeru u kompaniji "Epl". Sin Dušan, kog je glumac takođe dobio u prvom braku sa suprugom Majom, s kojom se razveo dok je bio u zatvoru, kao trogodišnjak se pojavio u filmu "Bolje od bekstva" pored svog oca. Uprkos tome, nije krenuo očevim stopama, a kako su mediji pisali, on je doktorirao i bavi se umetnošću. Kao i njegove sestre, živi u Americi.

Foto: Printscreen youtube.com

Lauševićev sin Dušan se sa tri godine oprobao kao glumac, ali nije pošao očevim stopama

Ćerka Jana, koju je Žarko dobio u drugom braku s Anitom, bila je instruktorka plivanja za decu, a živi na ostrvu Ruzvelt u Njujorku. Za nju kažu da je očeva slika i prilika, te da redovno dolazi u Srbiju.

Pre smrti rešio imovinske i porodične stvari

Advokat i prijatelj Žarka Lauševića duboko je pogođen njegovom smrću, a sada je govorio koliko je glumcu bilo teško zbog svega što ga je zadesilo u životu.

- Poslednji put čuo sam se sa Žarkom Lauševićem pre petnaestak dana. Bilo mu je veoma važno da bude siguran da je rešio imovinske i porodične stvari. Borio se, iščekivao, verovao da će sve biti dobro, ali je hteo da sve što pre pravno sredi. U maju sam poslednji put bio kod njega. Hteo je da reguliše porodičnu imovinu u selu Tepca ispod Durmitora. Žarko je tvrdio da je vojvoda Živojin Mišić, kog je glumio, iz sela u kom je kuća i veliko imanje Lauševića. Nisam mu verovao sve dok mi nije poslao odlomak iz Mišićeve autobiografije, u kojoj piše da je iz sela Tepca. Uspeli smo da uknjižimo tu imovinu na njegovo ime. Učinio je to zbog porodice. Mnogo je voleo svoju sestru, suprugu, decu. Neke stvari jeste predodredio pre smrti - rekao je dugogodišnji prijatelj i advokat glumca Vladan Bojić za Novosti i dodao:

- Viđali smo se svaki put kad je dolazio kod sestre u Crnu Goru. Nije voleo Podgoricu. Ne samo zbog slučaja koji se desio 31. jula 1993. Nije je voleo još od gimnazijskih dana.

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading