LAUŠ OSVANUO NA POTERNICI INTERPOLA: Nakon zatvora zbog KRVNE OSVETE pobegao u Ameriku!

Autor: P. R.

Zabava

16.11.2023

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žarko Laušević bio u žestokoj ilegali više od deset godina!

LAUŠ OSVANUO NA POTERNICI INTERPOLA: Nakon zatvora zbog KRVNE OSVETE pobegao u Ameriku!

Foto: youtube/printscreen/Cmc Nadlanu

Žarko Laušević, glumac koji je obeležio domaću glumačku scenu svojim nezaboravnim ulogama, preminuo je u 63. godini 15 novembra od posledica teške bolesti. Rođen na Cetinju 1960. godine, diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i postao jedan od najistaknutijih glumaca u zemlji, međutim, životni put ga je naveo i u Sjedinjene Američke Države, nakon što je pušten iz zatvora na slobodu.

Naime, Laušević i njegov brat Branimir napadnuti su u blizini jednog podgoričkog lokala, a tom prilikom Žarko je iz svog pištolja u samoodbrani usmrtio napadače i teško ranio jednog mladića, koji je pokušao da se pridruži napadačima.

Posle ovog tragičnog događaja slavni glumac osuđen je na 13 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva. Presuda je i nakon žalbi potvrđena 1994. godine, a Laušević je kaznu zatvora izdržavao u Spužu i Požarevcu.

Republika

Foto: youtube/printscreen/Serbian Television USA

Žarko Laušević

Nakon ukidanja presude od strane Saveznog suda, nakon ponovnog pretresa u februaru 1998. godine, izrečena mu je kazna od 4 godine zatvora zbog dvostrukog ubistva u prekoračenju nužne odbrane. Kako je u tom trenutku već izdržao 4 godine, pušten je na slobodu, ali u strahu od krvne osvete ubrzo nakon toga napustio je zemlju i otišao u Ameriku.

Međutim, život Žarka Lauševića u Americi nije bio lak. Glumac je bio bez dokumenata i na poternici Interpola, pa je mogao da radi samo poslove za koje mu nije potrebno znanje jezika i papiri, što je impliciralo da ni izbor ni plata nisu bili veliki.

- Ne znam... Kad prođe neko vreme izgleda lakše ili objektivnije sagledaš stvari. U trenutku dešavanja nisi svestan koliko je težak taj džak koji nosiš, tek kasnije ti neki sedmi pršljan javi - govorio je Laušević osvrćući se na ovaj period prilikom gostovanja u jednoj emisji i objasnio kako se pre nego je uhapšen zbog nelegalnog boravka u Americi bavio raznim poslovima:

Republika

Foto: youtube/printscreen/ SRBTEL

Žarko Laušević

Bio sam u žestokoj ilegali više od deset godina i radio sam samo poslove gde ti ne treba ni znanje jezika ni papiri… U tom momentu naša ćerka Jana je bila mala. Trebali smo da nađemo ženu da je čuva, a to se plaćalo 15 dolara na sat. Moj moleraj 13, pa sam, shvatio da treba da obrnemo stvari. Bavio sam se decom neko vreme, volim da kuvam i budem domaćica - istakao je Lauš jednom prilikom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Ika

16.11.2023 11:41

Zabran nekom daje, nekom uzima. Nikada te nećemo zaboraviti.