EVERTONU ODUZETO 10 BODOVA! Premijer liga nije imala milosti

Autor:

Sport

17.11.2023

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tim iz Liverpula posle najveće kazne u istoriji pao sa 14. na 19. mesto i visi mu opstanak u eliti.

EVERTONU ODUZETO 10 BODOVA! Premijer liga nije imala milosti

Foto: Tanjug/AP

Čelnici engleske Premijer lige kaznili su Everton oduzimanjem 10 bodova, što je ujedno i najveća kazna koju je jedan klub dobio u najjačem rangu engleskog fudbala. Kako prenose ostrvski mediji, pozivajući se na informacije iz sedišta takmičenja, klub iz Liverpula je prekršio stroga finansijska pravila i zbog toga će morati da snosi posledice u vidu oduzimanja bodova.

 

 

Naime, Everton je prošlog marta upućen nezavisnoj komisiji zbog navodnih prekršaja u sezoni 2021/22, da bi saslušanje bilo održano prošlog meseca i na kraju doneta drastična kazna. Rukovodstvo "karamela" je priznalo prekršaj, ali su u klubu verovali da će se izvući samo sa novčanom kaznam ili zabranom dovođenja novih igrača, ali ih je zadesilo ono čega su se najviše pribojavali. To prakitčno znači da Everton u ovom trentuku, nakon 12 odigranih kola, zauzima 19. poziciju na tabeli Premijer lige sa svega četiri boda i nema sumnje da ih čeka grčevita borba za opstanak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading