BLAMAŽA RTS OD 3,2 MILIONA EVRA: Građani brutalno ocenili "Nemanjiće"

Autor:

Zabava

03.01.2018

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Scenario, izbor glumaca i njihov neubedljiv prikaz epohe sa izgovorom kao da tumače junake s beogradskog Dorćola ili ukratko sve osim kostima bilo je na udaru nakon prve epizode serije "Nemanjići - rađanje kraljevine", koja je prikazana u novogodišnjoj noći na RTS.

RepublikaFoto: Promo foto
Nemanjići!

KEVE MI, TEBRA

Društvene mreže ne prestaju da gore od nedelje zbog serijala koji je najavljivan kao jedan od najvećih projekata u istoriji našeg javnog servisa, za koji je angažovano 218 glumaca i 2.700 statista, a kojim će biti obuhvaćeno 200 godina vladavine srpske srednjovekovne dinastije i kojim se obeležava 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog.

Zbog lošeg kvaliteta i troškovnika serije 9. januara zaseda UO RTS

"Očekujem još - keve mi, tebra" ili "Mogli su da angažuju i neke glumce za te pare", nemilosrdni su komentari građana na sleng koji se mogao čuti u seriji, kao i iznenađujuće lošu glumu onih koji važe za velike zvezde naše filmske i pozorišne scene. Sudeći po reakcijama, većina gledalaca je jednoglasna u oceni da je serija skrnavljenje istorije, prebacuju autorima da čak i Hrvati bolje tretiraju "svoje kraljeve" i da se zbog svega "Nemanja okreće u grobu", dok pojedini smatraju da se sirov materijal treba ustupiti veštijim ljudima od struke.

RepublikaFoto: Promo foto
Nemanjići!
RepublikaFoto: Promo foto
Nemanjići!

- Na RTS epizoda staje između 60.000 i 80.000 evra, izuzetno produkcija košta 100.000, pa su "Nemanjići" u poređenju s tim imali holivudski budžet koji iznosi 3,2 miliona evra! Ne samo da su reakcije publike loše već ni ljudi iz struke ne nalaze reči kojima bi ublažili fijasko prve epizode i bili blagi prema reditelju Marku Marinkoviću iz poštovanja prema njegovom dosadašnjem radu. Mnogi su u čudu i ne veruju da je pojedine dijaloge ispisala ruka našeg velikog scenariste Gordana Mihića. Zbog lošeg kvaliteta epizode koja je emitovana u nedelju, sednica UO RTS zakazana je za 9. januar, članovi će tražiti da pogledaju i ostatak materijala, a raspravljaće i o troškovniku i postaviti pitanje u šta je uložen toliki novac građana - kaže izvor Srpskog telegrafa blizak produkciji.

KOLIKO PARA, TOLIKO MUZIKE

S druge strane, reditelj Marko Marinković kaže da RTS jeste uložio ogroman napor, ali da je cena epizode "Nemanjića" u proseku samo dvostruko skuplja od malo bolje producirane epizode neke serije.

RepublikaFoto: Promo foto
Nemanjići!

- U poređenju sa svetskim produkcijama, naš celokupni budžet je, na primer, trećina epizode "Igre prestola". Što se komentara tiče, imao sam slično iskustvo sa serijom "Moj rođak sa sela", ali ju je na kraju gledalište prihvatilo i serija je postala jedna od najgledanijih. Društvene mreže su posebno, treba ih oslušnuti i čuti, ali ova serija je namenjena gledaocima i verujem da će, nakon što budu emitovane i ostale epizode, gledaoci videti veliki trud i napor koji smo uložili u "Nemanjiće" - ističe Marinković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading