ZLA KOB GLOGOVCA I ŽIVIĆA: Isprepletane sudbine dvojice velikana!

Autor: Dragana PETROVIĆ

Zabava

16.10.2021

21:00

Glumci Nebojša Glogovac i Marko Živić osim što su nas prerano napustili obojica, sudbinski su isprepletani na više načina.

Tanjug/Z. ŽESTIĆ/ST/N.MANDIĆ

 

Tragična sudbina Nebojše Glogovca (1969-2018) i Marka Živića (1972-2021) isprepletana je više nego što se to na prvi pogled čini. Obojica su preminula na pragu 50. godine, Glogovac od posledica kancera, Živić je uspeo da pobedi tumor želuca, ali je preminuo od posledica koronavirusa.

Obojicu vezuje i ista uloga u filmu "48 sati i jedan minut", koji je inspirisan tragedijom ubijene devojčice Tijane Jurić. Film je rađen u američko-srpskoj koprodukciji i bavi se bolnom temom otmice dece. Nebojši Glogovcu je pripala uloga oca Lazara, ali nakon smrti velikog glumca njegovu rolu nasledio je Živić.

ST/N. MANDIĆ

 

 

Igor Jurić: Sudbinski smo bili povezani

Pozvali smo Marka Jurića, oca Tijane Jurić, koji je o Živiću imao samo reči hvale:

- Izuzetno mi je teško, još ne mogu da verujem da je preminuo Marko Živić. Imao sam prilike da ga upoznam na snimanju filma "48 sati i jedan minut" i zaista mi se dopao ne samo kao glumac već i kao čovek. Pokazao je duboko saosećanje i veliku tugu zbog tragedije jedne porodice. Marko nije igrao mene jer je film samo inspirisan sudbinom moje ćerke Tijane, ali su mnogi njegovu ulogu oca koji brine za svoje dete poistovetili sa mom. Nekako kao da smo sudbinski bili povezani.

- Važna tema, naporan rad i velika obaveza. Nebojša je bio veliki glumac naše generacije, teško mi je što ga na ovaj način zamenjujem. Za mene je Glogovac bio najveći. Nadam se da će ovaj film pomoći da osvestimo šta se dešava oko nas i koliko svi moramo i možemo da pomognemo da se smanji ta nesreća - rekao je Živić tokom rada na ovom ostvarenju.

Scenarista i glavna glumica Sanja Rajačić, koja je napisala potresnu priču o nestaloj deci, u jednom intervju ispričala je koliko joj je bilo teško nakon smrti Glogovca.

- Kad je Nebojša na kastingu počeo da govori tekst, niko nije mogao da sakrije suze. Reditelj je bio oduševljen, ušli su svi tog momenta da ga gledaju. Sve nas je rasplakao. Videla sam kako plaču i ljudi koji nikad nisu pokazivali emocije. Potpisali smo i ugovor s njim za ulogu oca, ali nas je prerano napustio. Nije bilo suđeno da igra oca, zamenio ga je Marko Živić - ispričala je tada Sanja Rajačić.

Ivan Tomić: Nema predstave bez Marka

Punih 14 godina Marko Živić glumio je u kultnoj predstavi "Ne igraj na Engleze", za koju se uvek tražila karta više.

- Nema te predstave bez Marka. Kroz nju je naš odnos rastao. Bio je veliki profesionalac, čovek koji se davao ulogama do daske - rekao je kroz suze njegov kolega iz predstave Ivan Tomić. Ova predstava je i ekranizovana, a svoju ulogu sa pozorišne scena na filmsko platno preneo je Živić. Bio je to njegov poslednji film, a ostvarenje "Ne igraj na Engleze" prikazan je letos na festivalu Filmski susreti u Nišu.

Film "48 sati i jedan minut" sniman je pet nedelja u Beogradu i okolini, između ostalog, i u Novim Banovcima. Kako je slikovito opisala Sanja jednom prilikom, potrese je svaka priča o nestaloj deci, ali Tijanu Jurić doživela je kao člana porodice. Zato je film "48 sati i jedan minut" posvetila njoj.

Filmsku priču o sudbini kidnapovanja dece potpisuje američki reditelj Majkl Tajerasniman. Iako je poslednja klapa pala 2018, ovaj film još nije imao premijeru. Kako Srpski telegraf saznaje, uskoro bi trebalo da počne njegovo prikazivanje na svetskim festivalima.

 

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Ludipop

17.10.2021 17:01

A jesu velikani…pogotovo ovaj drugi:-))))!