Nastavak krimi-sage od nedelje na RTS: Za "Južni vetar" 960.000 evra!!!

Autor: D. PETROVIĆ

Zabava

14.02.2020

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imali smo strahovit tempo, ali smo mi uigran tim, koji zna kako da napravi da sve produkcijski izgleda i skuplje nego što zapravo jeste, kaže reditelj

Foto: Promo foto
Scene iz "Južnog vetra"

Na krilima uspeha filma "Južni vetar", koji je u bioskopima videlo milion i po gledalaca, nastala je istoimena serija. Na javnom servisu već su emitovane četiri sezone, koje su pretočene sa velikog na mali ekran, a na radost brojne publike 10 novih epizoda počinju u nedelju (20.05 h) da se emituju na RTS!

- Ukupan iznos za svih 10 novih epizoda je 960.500 evra u dinarskoj protivvrednosti. Pojedinačno je svaka epizoda koštala 96.050 evra u dinarskoj protivvrednosti - kažu za Srpski telegraf iz RTS.

Uigrana ekipa s rediteljem Milošem Avramovićem na čelu spremila je nastavak uzbudljive krimi-sage kroz vizuru žestokih momaka, koji veruju da prečicom mogu doći do bogatstva i boljeg života. Serija prati glavnog junaka Petra Maraša (Miloš Biković), koji je posle pet godina provedenih u zatvoru rešen da iz korena promeni život. Ali to neće biti tako lako...

Reditelj za Srpski telegraf priznaje da je snimanje serije bilo mnogo zahtevnije i teže u odnosu na rad na filmu.

Reditelj: Želeo bih da snimim "Seobe" po epskom delu Miloša Crnjanskog, po kome sam i dobio ime

Foto: ST/D. KADIĆ
Reditelj Miloš Avramović

- Snimanje serije traje tri puta duže od filma uz minimum 12 sati rada, a često se produži i 14 sati dnevno. To je jedan ozbiljan i težak rad, a verovatno je za sve nas rad na ovom projektu bio najzahtevniji do sada. Dešavalo se da na set dođu prijatelji, koji su van ovog posla, koji bi posle bežali glavom bez obzira, da više i ne požele da zavire iza scene kad bi videli koliko se i kako radi, da to nije baš tako glamurozno kako se čini. Imali smo strahovit tempo, bilo je pakleno, ali smo mi već uigran tim, koji zahvaljujući znanju i iskustvu zna i kako da napravi da sve produkcijski izgleda i skuplje nego što zapravo jeste - kaže Avramović.

Pored sada već dobro poznatih likova, među kojima su i Miodrag Radonjić, Jovana Stojiljković, Aleksandar Berček i Bogdan Diklić, u nastavku će se pojaviti i mlade nade, ali i iskusni glumci, kao što su Paskvale Espozito (poznat, pre svega, po seriji "Gomora", prim. aut.), Vuk Kostić, Miloš Timotijević, Ljubomir Bandović i Predrag Miki Manojlović.

RepublikaFoto: Promo foto
Miloš Biković

- Miki je uskočio u lik Cara, koga je u filmu igrao Dragan Bjelogrlić. S Bjelom sam imao odličnu saradnju, ali jednostavno nismo uspeli da se uklopimo sa njegovim radom na seriji "Senke nad Balkanom". Ali zato mu je sada sin tu i u nastavku ćemo gledati Alekseja Bjelogrlića - dodaje reditelj.

Avramović ne krije da je očekivao uspeh "Južnog vetra", ali ne i da će postati jedan od najgledanijih filmova, koji je pomerio granice u srpskoj kinematografiji. Zato rad na novom filmu neće biti lak, ali će biti izazov.

- Voleo bih da kao sledeći film snimim komediju, da se malo pomerim iz ovog sveta tame i kriminala. Mada, iskren da budem, jako bih želeo da snimim "Seobe" po epskom delu Miloša Crnjanskog, po kome sam i dobio ime. U pitanju su kapitalna dela za srpsko društvo i naciju, ali sam svestan da bi to bio izuzetno zahtevan i skup projekat. Pokojni Saša Petrović, koji je bio prijatelj mog oca, snimao je "Seobe", ali ih nije završio iako su one kasnije emitovane. Mislim da nije bio zadovoljan i da su ga "Seobe" na neki način "pojele" iako je on bio naš jedini reditelj koji je imao potencijal da radi i u Holivudu - zaključuje Avramović.

 

 

Car planira proširenje poslova

Svakodnevnu rutinu u Kazneno-popravnom zavodu Zabela Maraš prekida povremenim susretima sa sinom Lukom. Očekujući okončanje Maraševe kazne, Car (Predrag Miki Manojlović) i njegova ekipa su se u potpunosti posvetili svom novom poslu, dogovorenom sa policijskim inspektorom Stuparom i bugarskim narko-bosom Dimitrom. Uprkos toj uspešnoj i dobro razrađenoj saradnji, u novoj, petoj epizodi gledaoci će saznati da Car planira i proširenje poslova...

Ponuda Kristijana Golubovića

Tokom snimanja scena u zatvoru Avramović je sreo i Kristijana Golubovića, jednog od retkih preživelih kriminalaca iz devedesetih.

- Kristijan nam je dobacivao kroz prozor i šalio se: "Daj da se i ja pojavim..." Sad, da li je to mislio ozbiljno ili se samo šalio, ne znam. Kada su stražari to videli, udaljili su ga sa prozora - ispričao je Avramović.

Foto: Printscreen/YouTube/Južni vetar

Sećanje na Glogovca

Uloga Goluba u "Južnom vetru" bila je jedna od poslednjih filmskih rola Nebojše Glogovca.

- Nebojša je bio divan čovek, neverovatan glumac i, pre svega, dobar čovek. Meni lično, ali i filmu "Južni vetar", bio je velika podrška. Stalno me je bodrio jer je znao da radimo teško i sa jako malo para. Verovao je u mene, verovao je u film i sećam se da je stalno govorio: "Samo napred, izdržaćemo, super je scenario, samo se drži toga" - kaže Avramović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading