Damir i Vule otvorili izložbu u Kulturnom centru Čukarica: Ulična umetnost oduševila Beograđane!

Autor:

Zabava

13.12.2018

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prepunom Kulturnom centru Čukarica sinoć je otvorena izložba tatu-majstora Damira Stančića i Dejana Vučkovića Vuleta TA2. Prostor je bio premali da primi sve poštovaoce njihovog rada, pa se na ulaz čekalo. Slike, predmeti i skulptura bika izrađeni su u strit art tehnici, a ideja je da ovi radovi približe uživaocu uličnu umetnost i da izraze shvatanja novih generacija na jedan potpuno novi, moderan i inovativan način.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Damir Stančić i Dejan Vučković

- Naš stil je slobodan, a radovi su tu da poprave raspoloženje, ali i da ukažu na socijalno ili političko stanje, da kritikuju i ismejavaju društvo ukazivanjem na pogrešne vrednosti. Dva glavna motiva su MADOX (MAD OX - besan bik) i Žaklina. Bik je tu da istakne snagu i da podseti na prave vrednosti, dok Žaklina predstavlja sve ono pogrešno i nakaradno - rekao je Damir i rečima "Neka žurka počne" otvorio izložbu.

Damir: Naš stil je slobodan, a radovi su tu da poprave raspoloženje

Vule dodaje da su inspiraciju nalazili u svakodnevnom životu i da su želeli da istaknu značaj vrednosti reči kao što su Love, Gratitude, Art, Creative, Loyal....

Pevačica Milica Todorović jedna je od onih koji su posetili izložbu i koja na telu ima tetovažu koju je radila upravo u studiju ove dvojice majstora.

- Prva asocijacija na ove radove mi je super raspoloženje! Zaista slike odišu nekom veselošću i volela bih da jedna od njih krasi zid mog stana - rekla je Milica, a na pitanje da li planira još neku tetovažu, kaže:

- Prva mi je zaista lična i mnogo mi znači. Kad budem radila drugu, svakako će morati da ima poruku i neće nastati iz pomodarstva.

Inače, izložba će trajati do 18. 12. i biće prodajnog karaktera, pa sve slike, čak i one koje nisu izložene, u vreme trajanja izložbe biće na popustu od 20 odsto. Radove koji nisu izloženi možete pogledati na sajtu www.ta2.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading