ISPRED SKUPŠTINE SE POJAVIO TRANSPARENT SA BRESKVIČINIM IMENOM: Šok fotka iz centra Beograda!

Autor:

Zabava

03.03.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Breskvici ostavili transparent ispred skupštine grada.

ISPRED SKUPŠTINE SE POJAVIO TRANSPARENT SA BRESKVIČINIM IMENOM: Šok fotka iz centra Beograda!

Foto: Printscreen/RTS1

Nakon što je Teya Dorina pobedila na Pesmi za Evroviziju 2024. godine, javnost je digla glas tražeći promenu pravila glasanja, te su se organizovali kako bi izdejstvovali veći uticaj publike u odlučivanju pobednika. Naime, Teya Dora je osvojila 10 poena sa oko 28.000 glasova publike, dok je Breskvica sa gotovo 45.000 glasova dobila maksimalnih 12 bodova, ali je ipak Teya odnela pobedu zahvaljujući prednosti koju joj je dao stručni žiri.

Foto: Printscreen/RTS1

Breskvica

 


Ogorčeni ovakvim ishodom, ljubitelji muzike su otišli korak dalje i postavili transparent ispred Narodne skupštine na kojem jasno stoji zahtev: "Pravda za Breskvicu". Ovaj gest je izazvao pažnju javnosti jer je papir zalepljen na ogradi na kojoj se nalazi srpska zastava, simbolično pokazujući podršku zahtevu za promenom pravila glasanja na ovom prestižnom muzičkom takmičenju.

Jasno je da ovaj događaj budi emocije kod ljubitelja muzike i postavlja pitanje pravednosti samog takmičenja, te je očigledno da ova tema neće tako lako pasti u zaborav.

 

 


Nakon što je fotografija transparenta postavljena na društvenim mrežama, reakcije javnosti su bile podeljene. Dok jedni podržavaju zahtev za promenom pravila glasanja, drugi smatraju da je odluka stručnog žirija ispravna i da treba poštovati njihovu ulogu u ocenjivanju nastupa.

Ova tema je izazvala brojne rasprave među korisnicima društvenih mreža, a mnogi su izneli svoje mišljenje o tome kako bi trebalo izmeniti pravila kako bi se više uvažilo mišljenje publike.

 

 

Foto: ST/Dragan Kadić,ST/Nemanja Pančić

Teya Dora pobedila Breskvicu

 


Ovaj događaj je takođe izazvao solidarnost među ljubiteljima muzike širom zemlje, te su se mnogi pridružili zahtevu za "Pravdom za Breskvicu". Očigledno je da je Breskvica osvojila simpatije publike svojim nastupom i glasovima koje je dobila, te je podrška za nju sve veća.

S obzirom na to da je Pesma za Evroviziju događaj koji okuplja ljubitelje muzike iz celog regiona, očekuje se da će ova tema i dalje biti aktuelna i da će privući pažnju javnosti sve dok se ne postigne određeni kompromis ili promena u pravilima glasanja.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading