NOVI SKANDAL TRESE EVROVIZIJU: Izraelu preti DISKVALIFIKACIJA zbog političke pesme, spremni da UZVRATE UDARAC!

Autor:

Zabava

22.02.2024

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izrael na Evroviziju šalje pesmu čiji naslov asocira na napad Hamasa, koji se dogodio 7. oktobra!

NOVI SKANDAL TRESE EVROVIZIJU: Izraelu preti DISKVALIFIKACIJA zbog političke pesme, spremni da UZVRATE UDARAC!

Foto: Youtube

Izrael bi ove godine mogao da bude diskvalifikovan za "Evrovizije", piše "The Jerusalem Post". Ranije su mediji pisali da je Evropska radiodifuzna unija (EBU) tražila izmenu teksta pesme zbog političkih poruka, a sada je poblem naziv pesme. 

Naime, pesma se zove "October Rain" (Oktobarska kiša), a naslov se odnosi na napada Hamasa, koji se dogodio 7. oktobra.

Iz javnog servisa ove zemlje naveli su da pregovaraju sa EBU, kako pesma još uvek nije zvanično objavljena, ali je sam naziv "Oktobarska kiša" već izazvao skandal. Ovu pesmu bi trebalo da izvede pevačice Eden Golan, a YNET izveštava što EBU veruje da je pesma previše politička. Podsećamo, zvanična pravila takmičenje zabranjuju bilo kakve političke izjave tokom takmičenja.

Republika

Foto: Youtube

Eden Golan bi trebalo da predstavlja Izrael sa pesmom "Oktobarska kiša"

Kako YNET dalje prenosi, doneta je odluka da se Izrael povuče iz takmičenja, ukoliko pesma bude diskvalifikovana, jer ne želi da menjaju reči ili pesma.

Naslov pesme izazvao je lavinu komentara na društvenoj mreži Iks (Tviter), a većina traži da se Izrael diskvalifikuje. Međutim, mnogi smatraju i da je Izrael ovo namerno uradio, znajući da će biti diskvalfikovan, kako bi kasnije mogli da tvrde da se prema njima ne ophode na fer način.

Podsetimo, "Pesma za Evroviziju", takmičenje na kojem se bira naš predstavnik, održaće se 2. marta ove godine. Pre toga će se takmičari publici predstaviti u dve polufinalne večeri, 27. i 29. februara, a pobednika ćemo saznati 2. marta. Program će voditi Dragana Kosjerija, Slaven Došlo, Kristina Radenković i Stefan Popović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading