NEMAČKOJ PRETI POTPUNI KOLAPS? Najavljena OBUSTAVA RADA u celoj državi, zaposleni zahtevaju veće plate i bolje uslove rada!

Autor:

Svet

22.02.2024

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački sindikat Verdi najavio je novi talas štrajkova zaposlenih u javnom prevozu, kao deo nastojanja da se poboljšaju uslovi rada i plata zaposlenih.

NEMAČKOJ PRETI POTPUNI KOLAPS? Najavljena OBUSTAVA RADA u celoj državi, zaposleni zahtevaju veće plate i bolje uslove rada!

Foto: Tanjug/AP

Ovo je drugi put ovog meseca da sindikat organizuje štrajk upozorenja, naglašavajući nezadovoljstvo zaposlenih u vezi sa trenutnim pregovorima sa poslodavcima.

Verdi, koji predstavlja oko 90.000 zaposlenih iz više od 130 opštinskih prevoznih kompanija, izjavio je da su pregovori o platama u zastoju u svim saveznim nemačkim državama. Sindikat traži poboljšanje radnih uslova za zaposlene u javnom prevozu. Štrajkovi će se održati u svim saveznim državama, osim u Bavarskoj, sa glavnim danom štrajka planiranim za 1. mart.

Planirano je da štrajk traje od ponedeljka do subote, pri čemu će se u različitim saveznim državama odvijati različitim danima. Sindikat je najavio da će štrajkovi u nekim pokrajinama trajati ceo dan, a većinski će se protezati tokom više dana kako bi se pojačao pritisak na poslodavce.

U podršci sindikatu, pokret "Petkom za budućnost", posvećen borbi protiv klimatskih promena, takođe će organizovati demonstracije 1. marta. Ova akcija ima za cilj zahtevanje većih napora u borbi protiv klimatskih promena i povećanje investicija u javni prevoz.

Nemačka se suočava sa talasom štrajkova koji značajno utiču na avionske i železničke usluge, dok zaposleni, suočeni sa visokom inflacijom, ističu potrebu za povećanjem plata od strane poslodavaca.

Situacija se dodatno zakomplikovala zbog toga što su i drugi sindikati i pokreti podržavali zahteve za poboljšanjem uslova rada širom zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading