NOVI DETALJI NAPADA U VUPERTALU: Učenik koji je izbo drugare pronađen kako sedi u lokvi krvi, sumnja se da je mentalno oboleo! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

22.02.2024

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema izveštavanju nemačkih medija, učenik koji je nožem i makazama napao i povredio nekoliko drugova u gimnaziji u gradu Vupertalu ima mentalne probleme.

NOVI DETALJI NAPADA U VUPERTALU: Učenik koji je izbo drugare pronađen kako sedi u lokvi krvi, sumnja se da je mentalno oboleo! (FOTO/VIDEO)

Foto: dpa Picture-Alliance via AFP / AFP / Profimedia

Kako javlja Vestdojče Cajtung, napad se dogodio u 9.50 časova, kada je učenik, čiji identitet nije otkriven, izvršio kriminalni čin. Gimnazija je brzo reagovala, a prema izveštaju škole, napadač je navodno "skliznuo u maničnu fazu svoje mentalne bolesti".

Detalji o prirodi njegovih mentalnih problema nisu saopšteni javnosti.

Policija je odmah intervenisala, a napadač je savladan na 4. spratu oko 10.20 časova. Kada su ga pronašli, sedeo je u lokvi krvi, ali nije jasno da li su povrede rezultat samopovređivanja ili policijske akcije. Takođe, stepen njegovih povreda nije poznat.

Na licu mesta su i dalje prisutne jake policijske snage, uključujući pripadnike Komande za specijalne operacije, koji vrše temeljnu pretragu zgrade gimnazije u potrazi za mogućim saučesnicima, prenosi Fokus. Zgrada je evakuisana, a učenici su izvođeni po grupama.

Nepovređeni učenici smešteni su u obližnju banku, dok su roditeljima obezbeđeni punktovi za informacije.

Prema Vestdojče Cajtungu, deca i mladi neće moći odmah da kontaktiraju svoje porodice, što je izazvalo nervozu među roditeljima. Ni tokom ručka učenici nisu smeli da vide svoje roditelje iz "taktičkih razloga", prema izjavama policije, a situacija bi mogla trajati "nekoliko sati".

Evakuisani učenici su, međutim, zbrinuti hranom i pićem. Telegraf prenosi da ceo kraj gde se incident desio sada prolazi kroz teške trenutke, sa članovima porodica zabrinutim za svoje najmilije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading