NEOPISIVA TUGA: Preminuo je i drugi košarkaš IZBODEN u Nemačkoj!

Autor:

Sport

20.02.2024

22:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podlegao je povredama...

NEOPISIVA TUGA: Preminuo je i drugi košarkaš IZBODEN u Nemačkoj!

Foto: printscreen twitter

Ukrajinski osamnaestogodišnji košarkaš Artem Kozačenko izgubio je bitku za život nakon što je preminuo od posledica ranjavanja u nedavnom napadu u nemačkom Oberhauzenu. Ovo je druga žrtva jezivog napada koji se dogodio 10. februara, kada je njegov saigrač 17-godišnji Vladimir Jermakov preminuo na licu mesta od rana zadobijenih nožem. Ovaj tragični događaj je uzdrmao ne samo sportsku zajednicu, već i širu javnost.

 

 


Ukrajinski mediji su ranije naveli da je napad motivisan njihovom ukrajinskom nacionalnošću, što je dodatno uznemirilo javnost. Jermakov i Kozačenko, koji su igrali za tim ART Giants Dizeldorf U19, napadnuti su noževima na ulici neposredno pre zakazanog meča. Ovo nasilno delo je ostavilo dubok trag u sportskoj zajednici, podstičući raspravu o bezbednosti mladih sportista i problemima nasilja među mladima.

Košarkaše "Džajantsa" iz Dizeldorfa su napala četvorica maloletnika, svi iz Gelzenkirhena. Ova činjenica je izazvala šok i nevericu kako u Nemačkoj, tako i u Ukrajini. Napad na dva mlada sportiste koji su bili posvećeni svom sportu i timu, ostavio je ljude u šoku i besu, uz postavljanje pitanja o bezbednosti i odgovornosti društva prema mladima.

Ovaj tragični događaj je podsetio javnost na važnost zaštite mladih sportista od nasilja i diskriminacije, dok je istovremeno pokrenuo pitanja o bezbednosti u zajednici i odgovornosti odraslih prema mladima. Nadamo se da će se ovakvi događaji iskoristiti kao podsticaj za preduzimanje konkretnih koraka ka stvaranju sigurnijeg okruženja za sve mlade ljude, kako bi se sprečile slične tragedije u budućnosti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading