NISAM DOSTOJAN DA SE RAVNAM SA PRAVIM SELJAKOM: Poznati glumac Nenad Jezdić pokazao svoje imanje na selu, a evo koji biznis je tamo razvio (FOTO)

Autor:

Zabava

27.01.2024

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U jeku popularnosti odlučio je da se vrati u rodni kraj i počne da proizvodi rakiju od različitog voća.

NISAM DOSTOJAN DA SE RAVNAM SA PRAVIM SELJAKOM: Poznati glumac Nenad Jezdić pokazao svoje imanje na selu, a evo koji biznis je tamo razvio (FOTO)

Foto: ATA Images

Glumac Nenad Jezdić poznat po brojnim ulogama na filmu i u pozorištu odlučio je da se vrati svojim korenima i posveti se proizvodnji domaće rakije.

Nakon što se skrasio u selu Zabrdica kod Valjeva, Jezdić je sagradio veliku porodičnu kuću i posvetio se poljoprivrednim poslovima na svom imanju. U skladu sa svojom željom da napravi destileriju, glumac je posadio voćnjak i ozbiljno se posvetio proizvodnji rakije od različitog voća.

Jezdić je istakao da je želja da se vrati selu postojala odavno.

U jednom intervjuu naglasio je da je period korone mnogo zdravije i lepše podneo na selu, izolovan od gradske vreve. Upravo ovo iskustvo ga je inspirisalo da se posveti poljoprivredi i proizvodnji rakije, te da pronađe mir u radu na imanju. Iako ističe da nije dostojan da se svrsta među prave seljake, Jezdić je poslednjih dvadesetak godina uložio svu svoju životnu energiju u selo Zabrdicu, gradeći svoj misaoni svet i najkreativniji svet.

 

 

- Lako je meni da budem seljak, doduše ja se baš trudim. Nisam neko ko se lišio elementarnog truda. Često spomenem to: “Kadar stići i uteći i na strašno mesto postojati”. Eto to je isto kao i sa monodramom “Knjiga o Milutinu”, koja je trajala sat i po vremena pred publikom. To je strašno mesto. Isto tako strašno je i gore preteći sušu, nevreme. Preteći prirodu na neki način. Ali meni je sve to mnogo lakše nego autentičnim seljacima koje ja poznajem. Ograđujem se da bilo šta pričam na tu temu. Selo jeste malo moja romantičarska pobuda. Selo jeste neki idealan svet po mom doživljaju i nadzorima života. Ali u poslednje vreme izbegavam da sebe svrstavam i ravnjam sa onim pravim seljacima. Nisam dostojan toga - rekao je svojevremeno za "Super TV" Nenad Jedzić.

Jezdićeva posvećenost selu Zabrdica i želja da zaokruži svoj svet kroz proizvodnju rakije i umetnički rad, predstavljaju inspirativnu priču o povratku korenima i očuvanju tradicije.

Njegova priča pokazuje kako umetnost i ruralni život mogu da se spoje na jedinstven i inspirativan način.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading