HITNO SE OGLASIO MSP ZBOG BIKOVIĆA! Reagovali zbog optužbi Ministarstva inostranih poslova Ukrajine da podržava genocid! (FOTO)

Autor:

Zabava

25.01.2024

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinsko ministarstvo tvrdi da je Biković krši međunarodno pravo, ističući njegovu podršku Rusiji tokom invazije!

HITNO SE OGLASIO MSP ZBOG BIKOVIĆA! Reagovali zbog optužbi Ministarstva inostranih poslova Ukrajine da podržava genocid! (FOTO)

Foto: Republika.rs

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije oglasilo se povodom optužbi koje je iznelo Ministarstvo inostranih poslova Ukrajine na društvenoj mreži "X" u vezi sa ulogom poznatog srpskog glumca Miloša Bikovića u trećoj sezoni HBO serije "Beli lotus". Ukrajinsko ministarstvo tvrdi da je Biković osoba koja podržava genocid i krši međunarodno pravo, ističući njegovu podršku Rusiji tokom invazije.

Oni u isto vreme tvrde da je Biković cenjen u svetu glume i da je njegovo angažovanje u popularnoj HBO seriji priznanje njegovom umetničkom talentu.

Foto: e-stock/ Časlav Vukojičić

Miloš Biković

 

Republika Srbija baštini dugu tradiciju kulturnog stvaralaštva, te smo veoma ponosni na Ustavom zagarantovano pravo na slobodno naučno i umetničko stvaralaštvo. Podvlačimo da su tvrdnje ukrajinske strane neutemeljene, budući da je Miloš Biković pre svega jedan od najpopularnijih i najtalentovanijih srpskih glumaca svoje generacije, koji je, iako mlad, već ostavio traga u srpskoj, ali i međunarodnoj kinematografiji. Želimo da podsetimo da je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić Milošu Bikoviću na Dan srpske diplomatije 2019. godine uručio povelju zbog izuzetnog ličnog doprinosa u promociji Srbije i njenog bogatog kulturnog stvaralaštva u svetu - saopštilo je MSP Srbije.

Podsetimo, Ministarstvo inostranih poslova Ukrajine na mreži „X“ od 24. januara 2024. godine, a na vest da će Miloš Biković da glumi u trećoj sezoni HBO serije „Beli lotus“, je objavilo da je reč o „osobi koja podržava genocid i krši međunarodno pravo“.

- Miloš Biković, srpski glumac koji podržava Rusiju od početka invazije u punom obimu, sada će igrati u trećoj sezoni HBO-a Belog lotosa - objavilo je Ministarstvo na društvenoj mreži Iks.

 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading