VLADA SRBIJE BOGATO NAGRADILA DŽUDISTE: Za USPEH na Evropskom prvenstvu 20.000 evra!

Autor:

Sport

25.01.2024

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nagrada za medalje i dostojanstveno predstavljanje naše zemlje.

VLADA SRBIJE BOGATO NAGRADILA DŽUDISTE: Za USPEH na Evropskom prvenstvu 20.000 evra!

Foto: Džudo savez Srbije

Majdov sa zlatom oko vrata

Vlada Srbije donela je odluku o dodeli novčane nagrade džudisti Nemanji Majdovu u iznosu od 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu održanom u Monpeljeu novembra 2023. godine.

Majdov je 5. novembra prošle godine u Francuskoj osvojio zlato u kategoriji do 90 kilograma.

Vlada je saopštila da će istu sumu kao prvak Evrope dobiti i njegov trener Ljubiša Majdov.

Vlada je saopštila da je novčana nagrada dodeljena i džudistkinji Marici Perišić, za osvojenu srebrnu medalju na istom Evropskom prvenstvu, u iznosu od 15.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Republika

Foto: EJU

Marica Perišić

 

Perišić je osvojila srebro u kategoriji do 57 kilograma. Novčana nagrada u istom iznosu dodeljena je i njenom treneru Vladimiru Jovičiću.

Podsetimo, srpski džudista Nemanja Majdov osvojio je trofej šampiona Evrope u francuskom Monpeljeu (do 90 kg). Posle bronze i srebra, na Evropskom prvenstvu za seniore na grudima Zvezdinog džudiste zasijala je zlatna medalja, a emotivnom porukom oglasio se na tviteru.

Srbija je večna, dok su joj deca verna. Bože pravde - Monpelje 2023. Pre šest godina sam postao prvak sveta, sada sam postao prvak Evrope. U mom sportu, status prvaka Evrope i sveta je ogroman, a nije baš toliko čest. Hvala Gospodu na svemu - napisao je Majdov.

Majdova je put do zlata vodio kroz mnogo teških borbi. U grupnoj fazi takmičenja, Srbin je prvo savladao Belgijanca Karela Fubera, a zatim i Nemca Johana Lenca. U četvrtfinalu je bio bolji od iskusnog Kristijana Tota iz Italije, dok je u polufinalu savladao Slovenca Mihaela Žganka. U finalu ga je čekao težak okršaj protiv Gruzijca Laše Bekaurija, ali je Majdov uspeo da se izbori za pobedu i zlatnu medalju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading