VELIKI DAN U BEOGRADU: Delegacija SVETSKE ATLETIKE u POSETI!

Autor:

Sport

18.01.2024

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nepuna tri meseca ostalo je do dana kada će Beograd biti svetski epicentar „kraljice sportova“

VELIKI DAN U BEOGRADU: Delegacija SVETSKE ATLETIKE u POSETI!

Foto: SP Kros 2024

Uoči organizacije Svetskog prvenstva u krosu koje će se održati 30. marta 2024. godine u Srbiji, posetili su nas predstavnici Svetske atletike.

Delegacija Svetske atletike brojala je 18 članova. Predstavnici Lokalnog organizacionog komiteta potrudili su se da što detaljnije objasne kako teku pripreme. Održane su prezentacije za svaki sektor, rešena su goruća pitanja organizacije, date su smernice za nastavak, a naši gosti su nakon dva radna dana u Beogradu zadovoljni kako posetom, tako i svime što je urađeno otputovali kući sa željom da se što pre vrate. Sastanci su se održali u hotelu Hajat, a nakon prezentacije delegacija je i obišla i samu stazu i teren kod Parka prijateljstva gde će kros biti održan.

Nakon uspešno organizovanog SPAR Evropskog prvenstva u krosu 2013. godine, Evropskog prvenstva u dvorani 2017. godine, kao i mnogobrojnih Balkanskih šampionata, i Svetskog atletskog prvenstva u dvorani 2022. godine, Beograd ima priliku da se još jednom pokaže kao sjajan domaćin.

- Sa svakim novim i narednim takmičenjem rasli smo, jačali, i iz svakog izlazili sve ponosniji i kvalitetniji, spremni da već dan po završetku prethodnog krenemo u realizaciju narednog izazova. Nizale su se najbolje ocene za gostoprimstvo i uslove takmičenja, za utemljenje kraljevskog tretmana atletike ka sporta. Istu misiju imamo i ovaj put, isto žara pristupamo i ovom takmičenju koje je za nas jedan od najvažniji i istorijskih momenata kada je ovaj sport u pitanju ne samo na našim prostorima već za ceo svet. Veliki rad je iza i ispred nas i spremni dočekujemo svetsku atletsku kros armadu da pokažu svu raskoš našeg pelepog sporta – rekao je Predrag Momirović, direktor SP u krosu.

Znamo da je atletika kraljica sportova i sport u kome dominira timski duh, zato imamo za cilj da našoj publici priredimo spektakl kakav do sada nisu imali priliku da vide, a sportistima učesnicima da dožive i ponesu najlepše uspomene iz Beograda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading