VODITELJKA HITNO OPERISANA ZBOG OPAKE BOLESTI: Doktori nisu znači tačno stanje, a kad su je otvorili, NAJEŽILI SU SE!

Autor:

Zabava

01.01.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voditeljka BIljana Obradović imala je težak period u svom životu, kada je saznala da mora da ide na operaciju zbog opake bolesti.

VODITELJKA HITNO OPERISANA ZBOG OPAKE BOLESTI: Doktori nisu znači tačno stanje, a kad su je otvorili, NAJEŽILI SU SE!

Foto: Jutjub/Grand Magazin Tv Grand

Poznata voditeljka Biljana Obradović, koja je godinama unazad vodila emisiju "RTS Ordinacija", suočila se sa ozbiljnim zdravstvenim problemom pre nekoliko godina. Naime, otkriven joj je tumor pankreasa, koji je bio veličine fudbalske lopte. Iako je veoma teško otkriti ovakve tumore, Biljana je imala sreću da se bolest otkrije na vreme zahvaljujući redovnim medicinskim pregledima.

Biljana je istakla da je tumor bio veličine 600 grama i da do poslednjeg trenutka nije bilo poznato da li je benigni ili maligni. S obzirom na simptome koje je imala, poput umora i problema sa ciklusom, godinama je bila pod utiskom da boluje od hipotireoze. Međutim, nakon provere polnih hormona i ultrazvuka stomaka, otkriven je uzrok njenih zdravstvenih problema.

Republika

Foto: A.H./ATAImages

Biljana Obradović

 

- Kad se kaže tumor pankreasa obično se misli na "ono najgore". "Ja sam zaista imala sreću da u pravom trenutku otkrijem tumor - kaže Biljana i podvlači da tumor pankreasa nije isto što i rak, iako su mnogi skloni da čim čuju za tumor pomisle da je u pitanju maligna pojava.

Nakon otkrića tumora, usledila je hitna operacija koja je trajala četiri sata. Biljana je istakla da je operacija bila uspešna, ali da je oporavak bio izuzetno težak. Sa rezom od 20 centimetara preko stomaka, opisala je svoje iskustvo borbe i oporavka u bolnici "Prve hirurške". Ovo iskustvo je ostavilo snažan utisak na nju, a posebno teško joj je bilo suočavanje sa emocijama i krivanjem istine o svom zdravstvenom stanju.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Biljana Obradović

 

- Tumor koji je bio veličine 600 grama, 11 centimetara, to je kao jedna fudbalska lopta, a mi do poslednjeg trenutka nismo zaista znali da li je tumor maligni ili benigni, međutim kada je urađena anamneza onda su videli da je došlo polako do "raslojavanja", što ja kažem - zaista me je Bog pogledao da ja to uklonim u pravo vreme, jer da smo sačekali nekih 5 - 6 meseci, ne bih znala u kom pravcu bi to moglo da se razvije - slikovito je dočarala situaciju voditeljka u emisiji "RTS Ordinacija".

- Kad sam se probudila ja sam imala rez 20 centimetara preko stomaka, tako da se nekad šalim da ću možda neku pticu tu da istetoviram.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading