CRNI PONEDELJAK! Preminuo slavni muzičar, sin tvorca romske himne "Đelem, Đelem"

Autor:

Zabava

13.11.2023

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preminuo Petro Ivanović, osnivač ansambla "Cigani Ivanovići"!

CRNI PONEDELJAK! Preminuo slavni muzičar, sin tvorca romske himne "Đelem, Đelem"

Foto: Pixabay

Sveća

Petro Ivanović, osnivač ansambla "Cigani Ivanovići", preminuo je 7. novembra 2023. godine, a vest o smrti saopštio je Dragan Ristić iz grupe "Kal". Petro je rođen 25. jula 1947. godine i ostavio je neizbrisiv trag u svetu muzike.

Karijeru je započeo šezdesetih godina, kad je sa porodicom iz Batajnice prešao u Pariz, gde su vrlo brzo postali vodeći ansambl u tamošnjim kabareima i restoranima. Njihova popularnost se brzo proširila širom Evrope.

Petro je bio ključna figura u usponu ovog ansambla, a bio je sin virtuoza balalajke Žarka Jovanovića, koji je stvorio romsku himnu "Đelem, Đelem". Umetničko ime im je bilo "Les Tziganes Ivanovitch", a njihov prvi album "Me Sem Rom" osvojio je srca publike širom bivše Jugoslavije. etrov otac Žarko uspostavio je prijateljstva sa svetski poznatim ličnostima poput Omara Šarifa i Brižit Bardo. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading