OVE POZNATE DAME BILE SU ŽRTVE NASILJA! Njihove potresne ispovesti lede KRV U ŽILAMA - prijavite zlostavljača!

Autor:

Zabava

24.10.2023

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrabre žene pokazale su da ne treba trpeti nasilje!

OVE POZNATE DAME BILE SU ŽRTVE NASILJA! Njihove potresne ispovesti lede KRV U ŽILAMA - prijavite zlostavljača!

Foto: Shutterstock, ATA Images

Žrtve nasilja

Pevačica Aleksandra Mladenović prijavila je svog bivšeg dečka Stefana Čečara policiji nakon incidenta. On je priveden jer je prekršio zabranu prilaska, a pevačica se oglasila.

- Bili smo zajedno dva meseca. Inače ne dajem informacije o privatnom životu, iskreno smučilo mi se, posle ovoga tek neću davati izjave! Tri dana mi je pretio samoubistvom, zvao me je na video gde mi je pokazivao kako se ubija. Prvi put sam burno odreagovala, išla sam da ga tražim sa mojom kumom. Našle smo ga i pio je neke tablete, imao je pištolj kod sebe, hteo je sebi da puca u glavu. Danas sam opet razgovarala sa njim, zamolila sam ga da se smiri, rekla sam mu da će sve biti u redu. Čak sam mu našla i lekara. Treći put je danas hteo da se obesi, zvala sam i njegovu mamu. Spavao je ispred moje zgarde u kolima. - Loše se osećam, on je veoma nestabilan psihički. Sada se plašim za svoju bezbednost. Ne znam šta je u stanju da uradi u besu - zaključila je Aleksandra Mladenović za "Informer".

Republika

Foto: Instagram.com/stefan_cecarr

Aleksandra i Stefan

Mnoge poznate dame rekle su NE nasilju koje su trpele od partnera, člana porodice ili poznanika, dok su neke godinama trpele zlostavljanje.

Svetlana Ceca Kitić

Naša slavna rukometašiča Svetlana Ceca Kitić priznala je svojevremeno da je godinama trpela fizičko i psihičko zlostavljanje od bivšeg supruga, sa kojim je dobila ćerku Mariju.

- Trajalo sve dok nije došlo do toga da sam više bila u Hitnoj pomoći nego na sportskom terenu. Tada sam otišla u policiju i sve ispričala - ispričala je svojevremeno Ceca.

Republika

Foto: Printscreen Youtube Happy TV

Ceca Kitić

Nataša Bekvalac

Muzička zvezda pretrpela je zlostavljanje 2018. godine od Luke Lazukića, tadašnjeg partnera, koji ju je pretukao nekoliko dana nakon rođenja ćerke Katje. Pevačica je otišla u Urgentni centar i nasilnika prijavila policiji. Lazukić je osuđen na uslovnu kaznu zatvora u trajanju od osam meseci.

- Svaka žena pre nego što stupi u brak, pored ljubavi, treba dobro da upozna svog partnera. Ja sam bila zanesena i zaljubljena. Odmah posle venčanja je krenuo moj pakao. Trpela sam jer sam imala rizičnu trudnoću i posvetila sam se tome da rodim zdravu devojčicu, a probleme sam gurala pod tepih, a to je kasnije kulminiralo. On mene nije udario, on je mene pretukao! To je bio kraj, bila sam ponižena, ali je za mene od udaraca bio gori sudski proces, jer sam se u sudnici osećala kao da sam ja kriva i kao da je situacija obrnuta, pogotovo kada su me pitali:"Mislite li da je u redu što ste naglo probudili muža?" Pokušavali su da me naprave krivom, a ja sam počela da verujem da možda i jesam, ali sam dokazala da nisam, jer su stručnjaci veštačili moje povrede i dokazali da to nisam mogla sama sebi da uradim - ispričala je pevačica.

Republika

Foto: e-stock/ Časlav Vukojičić

Nataša Bekvalac

Anabela Atijas

Godinama se šuškalo o tome da je Anabela bila žrtva nasilja dok je bila u braku sa Gagijem Đoganijem, što je i sama potvrdila u "Zadruzi 3".

- Imam bebu od 15 dana, on mene tuče. Tukao me je do te mere da sam morala da idem na magnetne rezonance da vidim da li mi je polomljena lobanja. Tukao me je 17 godina ko vola u kupusu. Modrice sam krila maskama koje sam nabavljala iz pozorišta. Bacao me u živu ogradu, na žicu, nasred auto-puta u Makedoniji i očekivao da takva idem da pevam - ispričala je pevačica u Beloj kući.

Republika

Foto: printscreen/Blic TV

Anabela Atijas

Maja Marijana

Pevačica Maja Marijana godinama je trpela nasilje od supruga Mladena Šmakića. Maju je Mladen 2013. godine  išamarao tokom snimanja spota Dejana Matića, ali se ona usudila da ga prijavi tek kada su je u to ubedili lekari. Maja se na kraju ipak vratila svom supugu koji ju je šamarao.

Republika

Foto: Dragan Kadić

Maja Marijana

Dunja Ilić

Dunja Ilić nekoliko puta je preživela fizičko nasilje i svaki put je to podelila na društvenim mrežama. Najveću medijsku pažnju izazvala je 2016. godine kada je kao razlog fizičkog zlostavljanja navela da se u njenom stanu u Prištini, pretukao drug njenog prijatelja kojeg nije poznavala kada se povela tema Kosova i Srbije. Nakon ovog incidenta pevačica se preselila ponovo za Beograd.

Republika

Foto: instagram.com/printscreen

Dunja Ilić

Sandra Obradović

Manekenka je u maju 2020. godine prijavila Vladimira Babića, oca svog deteta za nasilje u porodici i ispričala da ju je dve godine tukao, čak i tokom trudnoće.

- Nažalost, ja nisam htela da izlazim u javnost sa takvim stvarima, ali to je bila greška i apelujem na žene da odmah prijave kad digne partner prvi put ruku na tebe. Nasilje je počelo dok sam bila u drugom stanju. Više puta sam završavala u "Narodnom frontu" i mogla sam prevremeno da se porodim jer mi je trudnoća bila rizična zbog batina. S vremenom je postajalo sve gore, dešavalo se da me udara dok dete držim u naručju - ispričala je Sandra tada.

Republika

Foto: youtube.com/Novo jutro

Sandra Obradović

Slađana Milošević

Slavna pevačica prijavila je svog tadašnjeg partnera Igora Stankovića u martu 2020. godine. U Urgentnom centru ustanovljene su joj lakše telesne povrede, nakon čega je on uhapšen po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva.

- Moj partner, poput mnogih muškaraca, smatra da je njegovo apriorno i isključivo pravo da o svemu sam odlučuje, da nikome ne polaže račune, da planira za oboje, te da uživa sve slobode koje sam sebi dodeli. Naša veza je pod ovakvim pritiskom bila sve zategnutija. Te večeri je partner pokazao želju da svoje principe nasilno očuva. "Pravo" da dominira i sam donosi odluke ostvario je nasilnim putem. I dalje sam iznenađena snagom nasilnosti nada mnom, zbog nečega što ne bi smelo da bude značajnije od zajedničkog poverenja i lične sreće - rekla je Slađana za "Gloriju".

- Fizički nasrtaj jeste zlodelo, a još je veći onaj koji se pojavljuje kao izdaja ljubavi. Muškarac, u ovom slučaju moj muškarac, ženu vidi kao svoju imovinu a sebe postavlja iznad zakona i ženinih emocija. I njegovo svedočenje je bilo isto tako nasilno, neistinito i uvredljivo, jer kada se o ženi govori, neophodno je poštovanje i uvažavanje njenih ljudskih i intelektualnih vrednosti. Muškarac koji se prljavo bori sa slabijom ženom nikada nije izazivao moje poštovanje. Ne pristajem na ulogu žrtve. Mogu biti samo žrtva svojih principa. Nikada nisam poklekla pred zahtevima da odstupim od ličnog integriteta.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Slađana Milošević

Mina Lazarević

Glumicu je te 2015. godine u stanu na Zvezdari, gde su živeli s dvoje dece, pretukao tadašnji muž, baletan Goran Stanić. Nakon što ju je udario, zapucao je iz automatske puške, posle čega su komšije pozvale policiju koja je kod njega pronašla još jedan komad oružja i kapisle za detonator. Baletan je tada priznao krivicu, sa sudom se nagodio da u kućnom pritvoru provede godinu dana, a Mina je pet godina kasnije otvorila dušu u jednoj emisiji.

Nekada brakovi nisu rasturani zbog toga što je tradicija uvek bila na prvom mestu, pa je bila sramota. Tradicija je u prošlom veku prekinuta. Sada, kada se neko razvede, pomisliš: „Ja ne znam ni šta su tražili zajedno“. Kako će svako u tome da se ponaša, to je već individualno, to ne možeš da znaš na početku ‒ rekla je Mina na početku priče.

- Ne, nisam videla u zajedničkom životu da do toga može da dođe. Brak trpi razna iskušenja i živeti sa nekom ne znači da će uvek biti sve lepo i da je uvek blagostanje. Meni je zlostavljanje i kad ti pušiš, a meni smeta nikotin. Sve što radiš, a meni ne prija se može tako gledati. U početku je sve lepo, zaljubljen si, strast, onda svakodnevice povlači neka druga raspoloženja. Pa se upoznajete na različite načine, pa starite različito. Nekad su dva profila zajedno fatalna, a odvojeno su sasvim normalni ljudi.

Republika

Foto: Printscreen/K1 TV

Mina Lazarević

Milica Dabović

Bivšu košarkašicu Milicu Dabović 2017. je pretukao bivši dečko hrvatski rukometaš Šime Šiklić Simon. Milica je ceo slučaj prijavila policiji, a Sinom se našao na sudu. Rukometaš je priznao krivicu pa je kažnjen sa devet meseci uslovne slobode, ali je i zbog nasilja nad ženama proteran iz Srbije, i zabranu ulaska u zemlju na pet godina.

Republika

Foto: printscreen/RTV Pink

Milica Dabović

Ivana Stamenković Sindi

Manekenka i bivša članica grupe "Models" Ivana Stamenković Sindi prijavila je svog bivšeg supruga Nikolu Pavlovića da ju je davio i glavu udarao u zid nakon čega je Sindi zadobila lakše telesne povrede. Pevačica je svoju pravdu zatražila na sudu, pa su pravosudni organi Nikolu zbog nasilja u porodici osudili na uslovnu kaznu od godinu i po dana. 

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Sindi Models

Suzana Perović i Nadežda Biljić

Suzana Perović u rijalitiju Zadruga dobila je šamar od tadašnjeg dečka Mikija Đuričića, nakon čega je Miki dobio uslovnu kaznu ali i zabranu prilaska žrtvi. 

Republika

Foto: youtube.com/Zadruga Official

Suzana Perović

Nadežda Biljić javno je u rijalitiju priznala da je od bivšeg momka preživela fizičko nasilje. Tokom "Zadruge 2" na nju je nasrnuo Miki Đuričić i isprebijao je štakama nakon čega je završio na kazni od jednu godinu kućnog zatvora i zabranu prilaska žrtvi. Osim toga Nadežda je ponovo doživela nasilje od dečka Tome Panića. Kako navodi pevačica nakon kraće svađe Panićem je nasrnuo na nju i naneo joj lakše telesne povrede.

Republika

Foto: printscreen rtv pink

Nadežda Biljić

Goca Tržan

I ona je priznala da ju je bivši partner svojevremeno zlostavljao, kao i prisluškivao.

- Prvi put kad je to uradio, nisam ga ostavila, ali kad se ponovilo, jesam. Udario me je i probio mi bubnu opnu. Ne želim toga da se sećam, ali dobro je da se zna, jer se takvestvari dešavaju i o njima ne treba ćutati - rekla je jednom prilikom Goca.

Republika

Foto: RTV Pink printscreen

Goca Tržan

Ana Ćurčić

Bivša zadrugarka Ana Ćurčić, koja je osvojila drugo mesto u šestoj sezoni popularnog rijalitija, više puta je pričala o nasilju koje pretrpela od strane bivšeg nevenčanog supruga Zvezdana Slavnića.

- Sram te bilo, g***o jedno! Sve si zaslužio i sve ću reći. Muka mi je da ne mogu ništa da kažem, jer nisam imala pravo glasa. Kada ti nešto kažem, dobijem batine, sram te bilo! Ja te čekam iz zatvora, nemoj da ti pismo izbacim u javnost. Obećao je da me neće tući, da ću biti gospođa i da neću raditi tri posla. Prodavala sam igračke, da bi imali da jedemo, prodavala sam dve godine svoju garderobu, a to je samo deo. Zato nisam došla samo zbog prevare, meni je ona najmanja stvar. Idi j**i samo to znaš i da radiš - urlala je Ana jednom prikom na Zvezdana.

Ćurčićeva je više puta navela da ju je Zvezdan terao da imaju odnose nakon batina.

Republika

Foto: e-stock/ Časlav Vukojičić

Ana Ćurčić

Prijavite nasilje
 

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da svaki vid nasilja u porodici prijave policiji besplatnim pozivom na broj telefona 0800 100 600 ili 192 koji su sve vreme dostupni (0-24h, besplatan poziv)
 
SOS telefoni Autonomni Ženski Centar - SOS telefon 0800-100-007, radnim danima 10-20h
A
STRA Akcija protiv trgovine ženama - SOS telefon 011 785-0000, 065 3347-817, dostupan 24h Evropski broj za nestalu decu 116-000
 
Incest trauma centar - SOS telefon 011 3441-737, 011 3861-332, dostupan 24h
 
Savetovalište protiv nasilja u porodici - SOS telefon i sigurna kuća 0800-011-011, besplatan poziv, radnim danima 10-19h 011 2769-466, radnim danima 10-19h 062 304-560, noću 19-10h

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading