ZA NOVAKA I SRPSKU DECU NIKO SE NIJE MOLIO: Srbina se sad setili i od njega traže pomoć da pomogne Izraelu

Autor:

Sport

24.10.2023

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasada Izraela molila Noleta da pomogne dečaku kojeg je Hamas oteo za deveti rođendan, a svi zaboravljaju da je naš as 12. rođendan proveo u skloništu.

ZA NOVAKA I SRPSKU DECU NIKO SE NIJE MOLIO: Srbina se sad setili i od njega traže pomoć da pomogne Izraelu

Foto: youtube.com/GrahamBensinger

Novače, pomagaj, spasi otetog dečaka od ratnih strahota. Na taj način se Ambasada Izraela uključila u kampanju za spas dečaka po imenu Ohad koji je deveti rođendan proveo u zarobljeništvu Hamasa tokom rata u Izraelu. Izraelci su se obratili direktno Novaku Đokoviću jer dečak voli tenis i Nole mu je idol.

- Dragi Novače. Ovaj izraelski dečak po imenu Ohad je tvoj veliki obožavalac. Veoma voli sport i igra tenis nekoliko puta nedeljno. Nažalost, ne više. Teroristi Hamasa su ga kidnapovali 7. oktobra. Danas mu je 9. rođendan i verovatno je sam u nekoj mračnoj sobi u Gazi. Zamolili bismo te da mu pošalješ čestitku za rođendan i podržiš bezuslovno oslobađanje svih talaca koje drži Hamas, uključujući više od 30 beba i dece - napisala je Ambasada Izraela na društvenim mrežama.

 

 

I sve je to ljudski, kao što je ljudski da svako uradi šta je u njegovoj moći da ratne strahote prestanu. Pogotovo da uradi što je do njega da deca ne ispaštaju. Samo što se Novaka Đokovića kada je slavio 12. rođendan u skloništu u Beogradu dok su po SR Jugoslaviji padale bombe u NATO agresiji niko nije setio. Ni njega ni ostale srpske dece koja su takođe imala svoje idole i želela da prežive i uspeju u životu. Nole jeste, ali brona srpska deca nisu.

Istina, Izrael tada nije učestvovao u agresiji na našu zemlju, ali njegovi saveznici koji ga i danas podržavaju su predvoditi ubijanje koje je trajalo 78 dana. Tada nije bilo molitvi i apela kroz svetske medije da se užasi prekinu. Pa ni godinama posle gotovo niko nije hteo da čuje Đokovićeva prisećanja na taj period. Tek nedavno su Amerikanci došli u Beograd da čuju njegovu pricu.

 

 

- Ko su oni da bombarduju nevine ljude? Šta se dešava? Imao sam 12 godina i sećam se da sam se na dan rođendana krio u skloništima i da su nam rekli da ćemo se, posle nedelju, dve skrivanja, vratiti normalnom životu i to je bilo to. Da nas neće zanimati šta će se desiti jer – ako nas pogode, šta mi tu možemo? Tako da, sećam se da sam 12. rođendan proveo sa prijateljima igrajući tenis. Tada nismo išli u školu, tako da je to bilo super! Pevali su mi rođendansku pesmu, a ja se jasno sećam slike aviona koji svugde ispuštaju bombe. Bilo je užasavajuće, ali sam se u isto vreme osećao kao da odrastam i u tome su mi dosta pomogli roditelji - ponovio je nedavno Novak Amerikancima ono što priča već godinama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Istina je jaka stvar

24.10.2023 15:48

Jevreji nas nisu bombardovali iz aviona, ali su nam radili gore stvari... Pošto su vlasnici većine (dez)informativnih medija u svetu, i glavni lobisti u američkoj vladi, imaju takvu moć da upravljaju svetskim javnim mnjenjem, napravili su nam veću štetu., jer su štampali i lagali o Srbima, izmišljali sve najgore... Nikada nam nisu bili prijatelji, niti će biti (niti bilo kom drugom narodu - samo interesi). Ignorišite ih Novače, jer su Vam zagorčali život, ne samo 1999. godine, već svih tih godina od 1990. godine, svojom prljavom propagandom.