"PO TEZGI ZARADI 8.000 EVRA, A KREVET JOŠ NIJE PLATILA" Skandal u Hrvatskoj, poznata pevačica završila na SUDU!

Autor:

Zabava

17.10.2023

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica Maja Šuput završila je na sudu jer je dužna firmi iz Slavonskog Broda!

"PO TEZGI ZARADI 8.000 EVRA, A KREVET JOŠ NIJE PLATILA" Skandal u Hrvatskoj, poznata pevačica završila na SUDU!

Foto: instagram.com/majasuput

Hrvatska pevačica Maja Šuput završila je na sudu zbog kupovine kreveta. U presudi Trgovačkog suda u Zagrebnu njena fiirma je dužna firmi iz Slavonskog Broda nešto više od 1.200 evra, i to već tri godine. Kako je ranije pisao "Večernji", Šuputova samo za jednu tezgu uzme 8.000 evra, pa je mnoge začudilo što nije isplatila ovaj novac.

Majina firma je uplatila oko 730 evra zas "izradu i montažu kreveta" 13. oktobra 2020. godine. Krevet joj je dostavljen dva meseca nakon uplate kapare, ostali novac, nešto više od 1.2000 evra koje je trebalo da uplati, nikad nije video. Majina obrana je, kako je navedeno u presudi, tvrdila da je dug podmiren, ali nije priložila nikakavi dokaz.

Republika

Foto: youtube printscreen

Maja Šuput

Pevačica se nije oglašavala za hrvatske medije kako bi potvrdila ove navode. Vlasnik druge firme je podneo dokumentaciju kojom potvrđuje spomenut iznos, dok su Majine tvrdnje odbijene. U prigovoru je istakla i da nije potpisala račun za krevet, ali je sud naveo da takva obaveza, potpisivanja knjigovodstvene dokumentacije, i ne postoji, piše portal "24sata".

- Video sam vaš mejl, ali taj slučaj ne želim da komentarišem - kratko je uzvratio Bruno Majcen, vlasnik firme za proizvodnju nameštaja.

Sudeći prema finansijskom izveštaju Majine firme, vidi se da je taj krevet mogla da plati. Naime, njena firma, koja ima samo jednog zaposlenog, ostvarila je 2022. godine ukupni godišnji prihod od 199.478 evra, odnosno neto dobit od 30.900 evra, čime je teoretski mogla da iskešira 15 takvih kreveta.

Republika

Foto: printscreen/youtube.com

Maja Šuput

Iz njene firme su se žalili i da se nisu poštovale ugovorne odredbe, ali nisu naveli o kojim je konkretno odredbama reč, niti istakli materijalne nedostatke za uslugu. Ono što su istaknuli jest prigovor zastare, koja u ovakvim trgovačkim ugovorima nastupa nakon tri godine. Ipak, tužitelj je podneo predlog 20. oktobra 2021. godine i zastarevanje nije nastupilo.

Kako su naveli u presudi, firma je dostavila potrebne dokaze i dokumentaciju, dok Majina firma „ničim nije dovela u sumnju valjanost dostavljenih isprava i navoda tužitelja” i niko se nije pojavio na ročištu. Tako da je sad i sudski u obavezi da plati dug 1.223 evra i parnične troškove od 116 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading