BORA ČORBA IPAK PEVAO U PRIJEPOLJU: Nakon sramnog pokušaja zabrane, Ugljaninu maca POJELA JEZIK! (FOTO)

Autor: P. R. / D. L.

Zabava

27.08.2023

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su iz ogranka SDA Sandžaka u Prijepolju tražili zabranu nastupa "Riblje čorbe", do toga nije došlo.

BORA ČORBA IPAK PEVAO U PRIJEPOLJU: Nakon sramnog pokušaja zabrane, Ugljaninu maca POJELA JEZIK! (FOTO)

Foto: ATA Images/Antonio Ahel, Republika

U javnosti je nedavno kao bomba odjeknula vest da su našoj čuvenoj rok grupi "Riblja čorba" iz ogranka SDA Sandžaka u Prijepolju tražili hitnu zabranu nastupa u ovom gradu, međutim, kako Republika saznaje, proslavljeni muzičar Borisav Đorđević, poznatiji kao Bora Čorba, zajedno je sa članovima svog benda ipak zapevao pred tamošnjom publikom.

Naime, kako nam je Đorđević otkrio kada smo stupili u kontakt sa njim, veče je proteklo u najboljem redu, a njihova publika iz Prijepolja uživala je u mnogobrojnim hitovima slavnih rokera.

Imao sam prelep nastup u Prijepolju i samo bih da znam gde su bili ti ljudi koji su hteli da me zabrane? Narod je uživao u programu koji je bio priređen i u muzici, imali smo jedno prelepo veče. Moj prijatelj Remzija Čokić Čola mi je poklonio kopiju freske "Beli anđeo". Ne znam zašto se pokrenula ona halabuka oko mene i mog benda. Došli smo zbog muzike, ne znam šta su dotični koji su hteli da me zabrane mislili, ali bilo kakva promocija i govori mržnje u našem slučaju ne postoje. To smo i pokazali - istakao je Bora Čorba za Republiku.

Republika

Foto: ATA Images

Bora Đorđević, Riblja čorba

Podsećanja radi, nakon što su iz ogranka SDA Sandžaka u Prijepolju izdali saopštenje i tražili hitnu zabranu nastupa u ovom gradu, Bora Đorđević oglasio se za Republiku i prokomentarisao sraman potez pomenute stranke.

Ne znam šta je tim ljudima u glavi, ali izgleda da misle da ja rušim novi svetski poredak. Dovodim ih do besmisla iz nekog razloga, ovo o čemu se piše i šta traže je čista glupost. Znate da sam otišao u penziju kao umetnik. Možda im smeta što sam počasni građanin Knina i nosilac Karađorđeve zvezde prvog reda. U svakom slučaju, mi se spremamo kao da je sve u redu - kazao je muzičar nedavno za naš portal.

Republika

Foto: ATA Images/Antonio Ahel

Bora Đorđević, Riblja čorba

Inače, iz ogranka SDA Sandžaka u Prijepolju istakli su da je nedopustivo da se "kvazi umetnik Bora Đordević" koristi za promociju prijepoljske biblioteke, najstarije ustanove u oblasti kulture u Prijepolju.

Ovaj nazovi umetnik poznat je po veličanju ratnih zločinaca i masovnih ubica, homofobiji i borbi protiv novog svetskog poretka. Na koncertu koji je Riblja čorba održala u Beogradskoj areni 2007. godine, Đordević je članove svog benda predstavio kao Veselina Slivančanina, Bilanu Plavšić, Milorada Ulemeka Legiju, Ratka Mladića, a sebe kao Radovana Karadžića, koji je izvršio plastičnu operaciju. Smatramo da svị oni koji veličaju ratne zločince i kriminalce treba da odgovaraju pred zakonom, a ne da se njihov rad i stvaralaštvo promovišu preko ustanova kulture kakva je i prijepoljska biblioteka - navode oni u saopštenju u kojem traže da se nastup "Riblje čorbe" zabrani:

Republika

Foto: Estock

Bora Đorđević, Riblja čorba

Pozivamo rukovodstvo biblioteke da otkažu navedenu promociju, a da u svom radu više pažnje posvete našim lokalnim piscima i mladim umetnicima kojima je u današnjem vremenu podrška i više nego potrebna - zaključili su oni.

Inače, ovaj zahtev dolazi iz stranke Sulejmana Ugljanina, koji je poznat po svojim sramnim potezima, kao što su sastanak sa Aljbinom Kurtijem i čestitanje nezavisnosti tzv. Kosova, što je čestitao i Hašimu Tačiju, a domaću javnost je iznenadio i kad je otišao na mezar Ademu Jašariju.

Republika

Foto: Printscreen

Sulejman Ugljanin

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading