CIGARETE I ALKOHOL IH KOŠTALI ZDRAVLJA: Pevači zbog kafane izgubili glas, pa završili na operacionom stolu!

Autor:

Zabava

20.05.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Edita, Katarina Grujić i Peđa Medenica morali pod nož, Rada, Tanja i Milica u problemu.

CIGARETE I ALKOHOL IH KOŠTALI ZDRAVLJA: Pevači zbog kafane izgubili glas, pa završili na operacionom stolu!

Foto: ATA Images, E stock, Instagra, Republika, DraganKadić

Mnogi pevači završili su na operacionom stolu jer su do te mere istrošili glasne žice pevajući satima bez pauze po klubovima i kafanama punim dima, pa često dolazi do pucanja glasa. U stalnoj jurnjavi za što više novca, menadžeri im i po godinu dana unapred zakažu tezge jednu za drugom, tako da ne stižu da odmore glasne žice, zbog čega imaju ozbiljne zdravstvene probleme, koje jedino mogu da reše ako odu pod nož. Republika

Foto: youtube.com/AmiG Show

Katarina Grujić operisala glasne žice

Ovo su na svom grlu iskusile Edita Aradinović i Katarina Grujić, a nedavno i Peđa Medenica, dok Milica Todorović, Rada Manojlović i Tanja Savić uporno odlažu operaciju uprkos upozorenjima lekara da tako samo mogu izazvati dodatne komplikacije.

Foto: Republika

Tanja Savić ne sluša lekare, a operacija je jedino rešenje

- Pevači žive od svog glasa, pa je alarmantno što im se sve češće dešava da promuknu ili čak danima ne mogu uopšte da govore, a kamoli pevaju, od bolnih upala nakon svakodnevnih nastupa u zagušljivim lokalima koji traju satima. Stariji pevači umeju bolje da čuvaju svoj glas. Oni su u mladosti imali zdraviji tempo, jesu imali turneje na kojima su pevali svakog dana i po nekoliko meseci, ali su im nastupi trajali dva-tri sata, a ne, kao danas, po celu noć, sa mnogo alkohola i cigareta. Čak i oni koji ne puše provode sve vreme u lokalima punim dima, pa im to, svejedno, vrlo negativno utiče na glasne žice - priča izvor.

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Miroslav Ilić i u ovim godinama peva kao slavuj

 

Poznati pevač Miroslav Ilić primetio je da i njegovom omiljenom kolegi mlađe generacije Slobodanu Radanoviću preti ova opasnost, te mu je poručio da pripazi na zdravlje i sačuva glas, koji smatra jednim od najboljih na estradi.

- Dok sam bio u "Pinkovim zvezdama", moj favorit je bio Sloba, on nije pobedio, ali je postigao najviše od svih kandidata - govorio je Ilić o mlađem kolegi, pa istakao da je kasnije, kad je ovaj počeo više da radi, primetio promenu u njegovom pevanju:

 

Foto: Republika

Sloba Radanović u "Pinkovim zvezdama" bio favorit Miroslava Ilića

- Ranije se drugačije radilo. Ja sam imao turneje po dva meseca. Ovo sada po klubovima je drugačije. Mora glas da se neguje i čuva da bi ovi mladi naraštaji dočekali moje godine s istim kvalitetom u pevanju, a ne da se izrabi za nekoliko godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading