KEBA TUŽI GRADONAČELNIKA PULE! Folker besan kao ris: Ovo je kulturološki rasizam!

Autor:

Zabava

25.02.2023

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Keba rešen da stane na put gradonačelniku Pule.

KEBA TUŽI GRADONAČELNIKA PULE! Folker besan kao ris: Ovo je kulturološki rasizam!

Foto: ATA Images

Dragan Kojić Keba

Dragan Kojić Keba ne može da se smiri nakon što je gradonačelnik Pule Filip Zoričić otkazao koncert srpskih izvođača u tom gradu, a zatim isto uradio i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić. Pevač je besan ko ris što njih dvojica nameću svoju volju narodu, te ističe da oni ne zaslužuju da budu gradonačelnici.

Naime, folker se uključio u jednu emisiju i, vidno besan, istakao da ne može jedan gradonačelnik sebi da daje za pravo i nameće svoju volju ostalim građanima. Keba je istakao i da, ako se dokaže da je sve to rekao o njima, može da očekuje tužbu.

- Cela ova situacije se zove kulturološki rasizam! Taj čovek je dao sebi za pravo da nameće svoju volju građanima Pule i okoline. Oko 4.000 ljudi je već kupilo karte za muzičare koje oni žele da vide, a neko njima nameće volju sa svojom ličnom ideologijom. Taj čovek je načinio veliki prekršaj. Ukoliko se dokaže da je rekao to što je rekao i da nas je onako nazvao, može da očekuje tužbu - započeo je pevač, pa nastavio:

Foto: ATA Images

Keba besan na gradonačelnika Pule

- Meni je žao što do koncerta nije došlo, pre svega zbog publike. Doduše, i dalje nemam definitivnu informaciju da je koncert u Osijeku otkazan, a i da jeste, bože moj. Ja se ne mogu ni osiromašiti niti obogatiti za jedan dan.

Keba se osvrnuo i na izjave gradonačelnika Osijeka, koje aludiraju na to da će koncert zapravo biti otkazan i u tom gradu.

- Ako je on zabranio, onda se ne razlikuje ništa od svog kolege. Voleo bih da ostanem miran u celoj situaciji, zbog čega bih bio nemiran? Nikoga ne teram da voli moju muziku i smatram da se narodu ne može ništa zabraniti. Oni ne zaslužuju da budu gradonačelnici Pule i Osijeka - rekao je Keba u emisiji.

Foto: printscreen/HRT

Filip Zoričić

Podsetimo, Filip Zoričić je otkazao koncert koji je trebalo da se održi 25. marta, a na njemu je trebalo da pevaju Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba, Duško Kuliš i Zorana Mićanović. Organizacija Hiljadarka je trebalo da pripremi ovaj koncert, te je već dogovorila zakup dvorane, ali ipak je gradonačelnik Pule odlučio da otkaže. Kada je gradonačelnik Osijeka čuo da će njegov grad biti zamenski za ovaj koncert, i on je isto uradio kao i njegov kolega, te zabranio srpskim pevačima da nastupaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading