SRPSKI PEVAČI DOBILI LEKCIJU IZ PATRIOTIZMA: Zinulo vam dupe za hrvatske pare, tako vam i treba!

Autor:

Zabava

25.02.2023

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tviteraši isprozivali Bekutu i Kebu jer trče da pevaju Hrvatima uprkos tome što im je zabranjen koncert prvo u Puli, pa odmah zatim i u Osijeku.

SRPSKI PEVAČI DOBILI LEKCIJU IZ PATRIOTIZMA: Zinulo vam dupe za hrvatske pare, tako vam i treba!

Foto: Pixabay, Youtube/ekstra FM, ATA Images, Republika

Naše folk zvezde Ana Bekuta i Dragan Kojić Keba, kao i njihova mlađa koleginica Zorana Mićanović, javno se ponižavaju i dopuštaju da ih Hrvati nazivaju "srpskim smećem" i da ih, kao metlom, počiste sa svog terena, na kom zakazuju nastupe, koje im otkazuju kako im se ćefne. Naime, prvo je gradonačelnik Pule Filip Zoričić zabranio da se u Domu sportova u Puli 25. marta održi koncert Duška Kuliša, na kom su, kao gosti, bili najavljeni Keba, Bekuta i mlada pevačica Zorana Mićanović. Zatim su organizatori poručili da se ceo muzički događaj izmešta u Osijek, te da će tamo pevati bez problema. Međutim, ubrzo se oglasio osječki gradonačelnik Ivan Radić, koji je to demantovao i poručio da podržava odluku kolege iz Pule.

Foto: Youtube/HRT, republika

Filip Zoričić, gradonačelnik Pule

 


U međuvremenu su se Keba i Zorana, očito iz pohlepe za parama, pravili ludi i, kao da se ništa nije desilo, izjavili da nemaju problem s Hrvatima, te da su u Hrvatskoj dobrodošli.

Bekuta je na svom Instagramu odgovorila na uvrede, ali ni ona, hrleći za zaradom, nije odustala od koncerta uprkos tome što Hrvati omalovažavaju karijeru uglednih narodnih pevača poput nje i Kebe, nazivajući ih kič turbo-folkerima, nedovoljno civilizovanim za njihove takozvane evropske metropole. To je očito izrevoltiralo mnoge korisnike društvenih mreža, koji su ispod Anine objave u kojoj ona poručuje da "smeća ima i u Srbiji i u Hrvatskoj (aludirajući na gradonačelnika Pule, prim. aut.), te da to kad je neko đubre nema veze sa nacijom", pevačici održali lekciju iz patriotizma.

Foto: Wikipedia/Orlovic, ATA Images

Ana Bekuta i Dragan Kojić Keba

 


- "Zabranio vam gostovanje i zato je smeće?! Kažite šta vam smeta, ali vas molim da ne izjednačavate Hrvate i Srbe. Mi nismo punili jame Hrvatima u stotinama hiljada, a ni izmišljali 50 i kusur načina za ubistvo kao oni", "I kažeš 10 godina letovala i pare im ostavljala, a oni tako... C, c, c, c... Izvini al' mi baš drago nekako" - nizali su se komentari ispod Bekutinog posta, kao i prozivke tipa:


- "Zinulo vam dupe za hrvatske pare, tako vam i treba!", "Kakve veze sad ima 'srpsko', što pominjete?! Kome smo mi zabranili da peva kod nas?! Zašto njihove probleme projektujete na nas", "Letos, kad opet odeš tamo na letovanje, svrati kod gradonačelnika da mu se izviniš što ti je zabranio da pevaš u njegovom gradu".


Podsećanja radi, skandal je nastao kada je u Puli otkazan koncert u organizaciji Hiljadarke jer je gradonačelnik tog grada Filip Zoričić zabranio nastupe pevačima iz Srbije, navodno zato što pevaju turbo-folk. On je u obrazloženju naveo da je samo reč o vrsti muzike koju pevaju naše folk zvezde, te da to nije u mentalitetu njegovog grada, dok organizatori tvrde da je zapravo razlog to što se radi o srpskim pevačima, koje je prvi čovek Pule nazvao srpskim smećem, pa psovao i srpsku majku.


Huljić: Lokalni šerifi sprovode svoje

Povodom rampe koju su srpskim pevačima postavili lokalni političari u Puli i Osijeku oglasio se Tonči Huljić, koji je poput većine svojih kolega iz Hrvatske, dobro došao u Srbiji.


- Toliki nonsens (glupost, prim. aut.). To su neki šerifi koji se tu nešto pitaju krenuli da sprovode. Prvo gradonačelnik Pule, pa je od njega video i gradonačelnik Osijeka. Videla žaba gde se konj potkiva, pa i ona podigla nogu. Juče je Milica Pavlović napravila sjajan koncert u Osijeku. Ništa oko čega bi trebalo da se brinemo. Svako dobro - poručio je Huljić.


Milica Pavlović prolazi u Hrvatskoj

Iako Hrvati zabranjuju srpske pevače jer turbo-folk smatraju primitivnim za njihovu, navodno, razvijenu kulturu, te naše estradne umetnice nazivaju pogrdno cajkama, neke srpske pevačice poput Milice Pavlović ipak pune tamošnje hale. Ona je nastupila upravo u Osijeku i to na studentskoj brucošijadi, na kojoj je napunila celu dvoranu Zrinjevac, a publika je pevala uglas s njom i sve vreme đuskala u turbo-folk ritmu. Očito da i kod njih neki prolaze, a neki ne. A kako ih Milica na sva usta hvali, kao i nedavno u emisiji "Amidži šou", moguće da bolje prolaze oni koji bolje i podilaze tamošnjoj publici. 

Foto: Printskrin/RTV PINK

Milica Pavlović

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading