SRPSKI PEVAČI SU ZA NAS SMEĆE: Gradonačelnik Pule psovao srpsku majku! Naše folk zvezde okarakterisane kao NIŽA RASA U HRVATSKOJ

Autor:

Zabava

23.02.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gostovanje Bekute, Kebe i Zorane Mićanović izmešteno u Osijek zbog patološke mržnje prvog čoveka Pule Filipa Zoričića, koji je poručio da folkeri iz Srbije ne pripadaju podneblju, duhu i mentalitetu grada

SRPSKI PEVAČI SU ZA NAS SMEĆE: Gradonačelnik Pule psovao srpsku majku! Naše folk zvezde okarakterisane kao NIŽA RASA U HRVATSKOJ

Foto: Youtube/HRT, ATA Images, Republika

Srpske folk zvezde Ana Bekuta i Dragan Kojić Keba, te mlada pevačica Zorana Mićanović, doživeli su neprijatnost kada ih je gradonačelnik Pule Filip Zoričić okarakterisao kao nižu rasu i otkazao koncert "Duško Kuliš i gosti", na kom je 25. marta trebalo da nastupe i njegove kolege iz Srbije.

Foto: Youtube/HRT

Filip Zoričić gradonačelnik Pule

 

Naime, koncert je organizovala organizacija Hiljadarka, koja je, kako se navodi, već ugovorila zakup dvorane, međutim, gradonačelnik Zoričić je odlučio da sve otkaže, navodeći da "želi da sačuva identitet građanske, evropske i mediteranske Pule".

Foto: Youtube/HRT, republika

Filip Zoričić

 

On je istakao da pomenute regionalne zvezde narodne muzike iz Srbije ne pripadaju podneblju, duhu i mentalitetu grada jer je Pula trenutno "evropski hotspot za koncerte izvođača najvišeg svetskog ranga", kao što su Robi Vilijams, Imedžin dragons, Eros Ramacoti, Florens and mašin i slični.

Foto: ATA Images

Dragan Kojić Keba

 

S druge strane, organizatori događaja koji je, uprkos ogromnom interesovanju, zbog gneva i mržnje gradonačelnika prema srpskom življu premešten u Osijek, te 3.000 prodatih karata mogu biti iskorišćene tamo, ograđuju se od ove sramne odluke prvog čoveka Pule u svom saopštenju za medije.


- Temeljem mnogobrojnih poziva jer telefoni ne prestaju da nam zvone, u razgovoru s advokatom gospodinom Srđanom Simićem odlučili smo javno da pošaljemo saopštenje i objasnimo hronologiju slučaja. Ujedno izražavamo neizmerno žaljenje što jedna vesela i tradicionalna zabavna, estradna priča, mora dobiti ovakav epilog, ali radi istinitog informisanja javnosti ne pada nam napamet da bilo šta krijemo - navodi se, između ostalog, u saopštenju Marija Cindorija, direktora Hiljadarka projekta, koji tvrdi da je sav bes i mržnju gradonačelnika Pule, koje gaji prema Srbima, osetio i na svojoj koži jer je čak i njemu psovao srpsku majku iako je on Hrvat, te pomenute folk zvezde nazvao "srpskim smećem":   


- Na dan kad smo Pulu oblepili plakatima, oko 21 sat uveče, zvao nas je uplašeni direktor pulske sportske dvorane, gospodin Mario Peruško, i rekao da je upravo dobio poziv od besnog gradonačelnika Filipa Zoričića, koji mu je doslovno naredio da, bez obzira na ugovor, odmah otkaže taj koncert jer gradonačelnik ne želi, citiram, "srpska smeća" u svom gradu. Mene je poziv zatekao na putu, potpuno šokirao, rekao sam direktoru da ne mogu da verujem šta slušam i da molim da me odmah spoji s gradonačelnikom da bismo rešili eventualne nesporazume. Nakon što sam dobio direktan broj telefona kontaktirao sam s gradonačelnikom na mobilni. Javio mi se potpuno pijan i, kad je čuo s kim razgovora, sasuo je svu salvu uvreda na moj račun. Pokušao sam mirno da razgovaram s gospodinom Zoričićem, ali on je urlao na mene na telefon, vikao i meni "da ne želi srpska smeća u svom gradu". Pokušao sam da mu objasnim da je gospodin Duško Kuliš kultni hrvatski pevač, Dalmatinac, Splićanin, ali kad mi je u jednom trenutku počeo "je*ati srpsku mater", prekinuo sam telefonski razgovor, ne želeći uopšte na taj način da komuniciram jer takav prostački način razgovora zaista je ispod svakog nivoa. Ceo razgovor slušale su na spikerfonu četiri osobe, koje su sa mnom bile u restoranu, a koje će isto posvedočiti na sudu u tužbi koju upravo podiže naš advokat Srđan Simić iz Pule. Koristim ovu priliku da se još jednom u ime celog tima Hiljadarke izvinim našoj vernoj publici koja je kupila kartu jer u ovakvoj atmosferi i pod ovakvim linčom koncert, nažalost, ne možemo da održimo. Izražavam veliko i iskreno žaljenje svim građanima Pule koji su nakon jednog problematičnog, poročnog gradonačelnika sad dobili još goreg gradonačelnika, čoveka koji, iz nama nepoznatog razloga, mrzi Srbe i čak Hrvate optužuje da su "srpska smeća".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Vizionar

24.02.2023 00:29

Sta to treba srpskim pevacima, da idu tamo gde ih pljuju. Olivera Dragojevica nisam slusao ali ga izuzetno postujem zbog njegove principijelne odluke. Drzao je rec. Zasto nasi pevaci ne bojkotuju Hrtvatsku i ne pevaju u svojoj drzavi u R.Srpskoj i tamo gde ih cene a njihovi fanovi iz Hrvatske neka dodju gde im je blize. Tako je govorio i radio Dragojevic, hrvat srpskog porekla pa sto su nasi sebi dozvolili. Mi nismo gradjani drugog reda u odnosu na gradjane zemalja EU i NATO pakta, mi smo njima stvarali drzavu ne oni nama, imali smo fabrike i Jadransku obalu pre njih. Sta oni umisljaju. Sad da vidim cojstvo i obraz nasih pohasnih pevaca koji imaju sedammilionsku publiku u srpskoj drzavi. Hrvatski pevaci mnogo vise zarade u Srbiji nego u svojoj drzavi a nasi se ponizavaju za sitnis. Reciprocitet.