"ŽENA OD SULTANA" JE NACIONALNA SRAMOTA! Cakana oplela po koleginici: Treba da nas NEMA kad nam je to HIT!

Autor:

Zabava

10.08.2022

19:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica se u razgovoru za Republiku osvrnula na nove trendove u muzici i iznela stav da je nacionalna sramota to što se pesma "Žena od sultana" sluša na našim prostorima

"ŽENA OD SULTANA" JE NACIONALNA SRAMOTA! Cakana oplela po koleginici: Treba da nas NEMA kad nam je to HIT!

Foto: ATA Images/instagram.com/tijanamilentijevic.official

Pevačica izvorne narodne muzike Dragica Radosavljević Cakana, koja je s koleginicama Anom Bekutom i Snežanom Đurišić ove godine doprinela da se u Guču vrati stari tradicionalni duh, oplela je po svemu lošem što se ukorenilo na našoj muzičkoj sceni, a što, prema njenom mišljenju, srpski narod degradira i okreće protiv pravih vrednosti.

Foto: Republika.rs

Dragica Radosavljević Cakana

Naime, Cakana se posle nastupa na 61. Dragačevskom saboru trubača u razgovoru za Republiku osvrnula na nove trendove u muzici i iznela stav da je nacionalna sramota to što se pesma "Žena od sultana" sluša na našim prostorima, pored toliko dobre i lepe domaće narodne muzike.

- Ja poznajem devojku koja peva pesmu "Sultan", ona je dobra devojka, ali da usred Srbije to bude hit, onda smo mi stvarno lud narod. Mi ne poštujemo naše vrednosti - rekla je poznata pevačica, naglašavajući da protiv Tijane Milentijević nema apsolutno ništa, ali da se mora malo više povesti računa o melosu koji dominira u našoj zemlji:

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ, Profimedia

Dragica Radosavljević Cakana o Tijani Milentijević

- Žao mi je što u našoj kulturi ne postoji granica da ne možete svašta da pevate. Meni to ide na nerve. Ja ne mogu da pevam pesmu u kojoj se pominju "pare, pare, brushalteri" i ostale gluposti. Nikada to ne bih pevala jer nisam taj tip. Želim da zadržim ovako.

Radosavljevićeva, koja smatra da je bolje da nas, kao naroda, nema ako ne negujemo prave tradicionalne vrednosti, ponosna je što u Guči još živi stari dobri srpski duh.

- Moram priznati da sam očekivala upravo ovakvu atmosferu, ovo je fantastično. Drago mi je da sam nastupila sa Snežanom i Anom, s kojom se privatno družim i znamo se u dušu, znamo kad treba da pevamo, kad da se nasmejemo, kada da komuniciramo - pohvalila je Cakana njihov nastup na Guči, pa nastavila:

Foto: Republika.rs

Dragica Radosavljević Cakana u Guči


- Bile smo raspoložene, Snežu je malo bolela noga, pa je bila statičnija, ali nema veze. Zato smo Ana i ja pravile rokade. Posle su nam s televizije javili da smo probile šer. Ja sam, pukim slučajem, doživela da se ovde na stadionu pevala često moja pesma "Ej, dragi, dragi", bila sam oduševljena. Kada pričam o toj pesmi, svi misle da je ona stara, ali je novokomponovana i mislim da će se pevati još dugo - kaže pevačica i dodaje:

Foto: printscreen youtube grand magazin

Dragica Radosavljević Cakana o pesmama

- Uvek dobro prolazi i "Srpkinja je mene majka rodila", svi je znaju, nema veće časti za jednog umetnika od te kada vidi da svi pevaju njegovu pesmu. Pevale smo pesme i naše drugarice Usnije, Merime Njegomir, nekako smo sve uklopile. Treba biti fleksibilan u ovom poslu da bi kasnije došli do nekog uspeha. Što se mlađih kolega tiče, ima mnogo dobrih pevača, naravno da će oni nastaviti našim stopama. To je jedan proces. Nadam se da će oni koji dobro pevaju i da prođu.

Cakana je otkrila i na kakvom projektu trenutno radi:

- Sada radim na pesmi "Bože, čuvaj narod svoj" ili "Bože, pomiluj nas", ona je ratna. Jedva čekam da ta pesma izađe. Niko nema pojma kako je to dok ne preživi patnju u ratu, ta pesma priča o tim vrednostima.

Republika

Foto: printscreen

Merima Njegomir

Radosavljevićeva je bila izuzetno bliska s pokojnom Merimom Njegomir, na čiju smrt se još nije privikla:

- Nas dve smo se čule skoro svako veče oko pola osam-osam. Bila je divan kolega, prijatelj, za nju imam samo lepe reči koje ne mogu da iskažem u meri u kojoj ih je zaslužila. Nedostaje mi i žao mi je što nas je rano napustila. Zato smo i, pevajući njene pesme u Guči, želele da joj odamo svojevrsan vid počasti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading