Jednoj ženi posvetio je svoj najveći HIT, a drugom se OŽENIO: Evo šta se KRIJE iza najpoznatije Luisove PESME!

Autor:

Zabava

01.08.2022

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošlo je 11 godina od smrti legendarnog srpskog pevača Ljubiše Stojanovića Luisa.

Jednoj ženi posvetio je svoj najveći HIT, a drugom se OŽENIO: Evo šta se KRIJE iza najpoznatije Luisove PESME!

Foto: Youtube Printscreen/ Nataša Ilić

Prošlo je tačno 11 godina od velike tragedije koja je potresla celu Srbiju. Legendarni Ljubiša Stojanović Luis poginuo je 31. jula 2011. godine u teškoj saobraćajnoj nesreći u Feketiću, a vest o njegovoj smrti dočekana je sa nevericom.

Luis je u tom trenutku imao 59 godina i za sobom ostavio šestoro dece: sinove Miodraga – Miću, Marka, Sergija i Andreja, i ćerke Maju i Elu Mitu. Rođen je 25. juna 1952. godine u Leskovcu. Budući da je još kao dečak, umesto da kao većina vršnjaka igra fudbal,  šetao s omotima ploča američke džez legende Luja Armstronga, tako je i dobio nadimak Luis (kako se u originalu piše Armstrongovo ime), sa kojim se proslavio i po kom je ostao upamćen.

Foto: Youtube Printscreen/ Nataša Ilić

Ljubiša Stojanović Luis

 

Umetnik jedinstvenog glasa objavio je tokom karijere brojne pesme koje se slušaju i danas, a jedan od najprepoznatljivijih njegovih hitova je "Dudo".

Malo je poznato da je ova numera posvećena njegovoj bivšoj supruzi Dubravki Stojanović Dudi, koja je, gostujući u emisiji "Nikad nije kasno" pre nekoliko godina, ispričala kako je nastala ova pesma.

- Doneo mi je ploču u Minhen i bacio u krilo. Na njoj je pisalo "Dudi s ljubavlju". Bila sam užasno uzbuđena, a kada je izvadio ploču i stavio na gramofon... Čula sam pesmu i bila pet dana bolesna. Nisam mogla da ustanem iz kreveta - rekla je tada Dubravka Duda Stojanović.

Foto: printscreen youtube

Ljubiša Stojanović Luis

 

Inače, Luis je svojvremeno misteriozno izjavio da je pesmu "Dudo" posvetio jednoj ženi. Numera je nastala 1983. godine, kada su Duda i Luis godinu dana bili u vezi.

- Luis nam svima mnogo nedostaje. On je bio i ostao moja najveća ljubav. Deca i ja ga, bez preterivanja, spominjemo svakodnevno. Moj muž je bio izuzetno duhovit čovek. Zapravo, ja sam se za njega udala jer me je strašno zasmejavao - rekla je svojevremeno Dubravka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading