VREMENSKA KLACKALICA CEO DECEMBAR! Košava, sneg, pa VEOMA TOPLO, a onda se sve menja!

Autor:

Vesti

05.12.2023

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas i sutra u Srbiji će duvati jaka košava, a na jugu Banata biće uslova i za olujni vetar

VREMENSKA KLACKALICA CEO DECEMBAR! Košava, sneg, pa VEOMA TOPLO, a onda se sve menja!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić/R. PRELIĆ

Najviša temperatura, prema prognozi Republičkoh hidrometeorološkog zavoda, biće od 2 stepena u Negotinskoj krajini do 10 stepeni na zapadnu naše zemlje.

Stiže sneg i susnežica

Kako za naš portal ističe meteorolog Ivan Ristić, u naredne dve nedelje nas očekuje vremenska klackalica i smena nekoliko godišnjih doba.

- Sutra i danas košava i biće malo toplije. Danas će najviša dnevna biti 10, a sutra između 5 i 10 prepodne, dok se popodne očekuje jače naoblačenje sa kišom i prodor hladnog vazduha sa severozapada. Kiša će u prepodnevnim satim preći u sneg i susnežicu - rekao nam je meteorolog Ristić.

Republika

Foto: Printskrin/Youtube/K1TV

Meterolog Ivan Ristić

- U četvrtak će biti hladnije, pretežno oblačno, a susnežice i snega može biti i u nižim predelima. Temperature će se kretati u intervalu od 2 do 5 stepeni. Takvo vreme zadržava se do kraja nedelje. Biće prohladno sa maksimalnim temperaturama do 5 stepeni - dodaje.

Posle snega, 15 stepeni

Još jedan prodor toplog vazduha koji će podići temperature u Srbiji očekuje se naredne nedelje.

- Od ponedeljka toplije, prodor toplog talasa stiže sa zapada i jugozapada i očekuje se porast i jutarnjih i dnevnih temperatura. Maksimalne dnevne temperature biće od 10 do 15 stepeni. Od 10. do 14. trajaće topliji period - kazao je on.

Situacija se nakon toga menja i meteo-zima se ponovo vraća.

- 14. na 15. decembar ponovo se očekuje prodor hladnijeg vazduha i kreće period sa češćim prodorom hladnijeg vazduha. Vraća se meteo-zima! Tada bi konačno Srbija mogla da dobije i malo snega! Skoro sve zemlje u orkuženju su već dobile sneg - kazao je za naš portal.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading