SUTRA SNEG U CELOJ ZEMLJI? Meteorolog otkriva - hladni front prvo stiže u OVE delove, kaputi i topla odeća obavezni! (FOTO)

Autor:

Vesti

17.11.2023

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas će u Srbiji oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, a krajem dana i tokom noći doći će do osetnog pada temprature i prelaska kiše u sneg u brdsko-planinskim predelima zapadne, jugozapadne, južne i istočne Srbije, ali i ponegde u centralnim predelima zemlje.

SUTRA SNEG U CELOJ ZEMLJI? Meteorolog otkriva - hladni front prvo stiže u OVE delove, kaputi i topla odeća obavezni! (FOTO)

Foto: Wikipedia, Youtube/RTS

Danas pre podne će duvati umeren i jak južni i jugoistočni vetar, posle podne i uveče u skretanju na severozapadni. Krajem dana i tokom noći severozapadni vetar ponegde će imati olujne udare, a očekuju se i znatno niže temperature.

- Danas kišovito! Hladni front stiže popodne prvo u Vojvodinu i Mačvu do 19h biće kod Niša, vetar u skretanju na pojačan severozapadni sa udarima od 50-60 km/h ili do max 17m/s. U toku noći kiša će preći u sneg na planinama - istakao je meteorolog Ivan Ristić.

- Padaviska zona se brzo premešta na istok tako da će sutra glavnina padavina biti u brdovito - planinskom delu na istoku i jugoistoku naše zemlje gde se očekuje uglavnom sneg praćen jakim severozapadnim vetrom. U ostalom delu zemlje pretežno oblačno, hladno i vetrovito povremeno ima uslova za slabe padavine kiše u nižim i susnežice i snega u brdovito - planinskim krajevima. Najviša temperatura sutra izmedju 4°C i 8°C - dodaje.

Zbog jakog vetra i visinskog ciklona izvesni su i pljuskovi, ali i pojava kratkotrajnog snega u nižim predelima, navodi meteorolog Ristić.

 

 

Sneg pao na Kopaoniku

Na omiljenoj srpskoj planini već se formirao snežni pokrivač.

Snega nema mnogo, tek 2 cm, ali dovoljno da ljubiteljima snega da naznake da bi zimska sezona uskoro mogla da bude otvorena.

Ovo je savršen početak za našu zimsku sezonu. Prvi sneg uvek donosi posebnu čar i priprema nas za predstojeće aktivnosti - izjavio je jedan od lokalnih turističkih radnika.

Zimska turistička sezona na Kopaoniku zvanično počinje "Ski-openingom", koji je zakazan od 7. do 12. decembra. 

 


 

 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading