NA PRUŽNIM PRELAZIMA OVE GODINE POGINULO 5 OSOBA: Nastradali zbog svoje nepažnje!

Autor:

Hronika

17.11.2023

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U poslednjih osam godina na pružnim prelazima je poginulo 47 osoba, a 131 teže povređena.

NA PRUŽNIM PRELAZIMA OVE GODINE POGINULO 5 OSOBA: Nastradali zbog svoje nepažnje!

Foto: ST/P. DIVAC/Vladimir Lukic

Pet osoba poginulo je na putnim prelazima preko pruga u Srbiji u 2023. godini, izjavio je jutros Nenad Stanisavljević iz preduzeća "Infrastruktura železnice Srbije".

Stanisavljević je za Radio-televiziju Srbije rekao da su sve osobe koje su poginule, kao i najveći broj povređenih, nastradali zbog svoje nepažnje, odnosno nepoštovanja propisa i saobraćajne signalizacije na putnim prelazima.

Govoreći o nesreći u utorak kod Velike Plane, u kojoj je poginula jedna osoba, naveo je da je vozač automobila pokušao da zaobiđe spuštenu rampu, koja je bila u funkciji.

Stanisavljević je kazao da u Srbiji postoji oko 2.100 putnih prelaza, od kojih se oko 1.700 odvija na prugama gde ima železničkog saobraćaja.

On je dodao da se na 522 prelaza nalazi savremena sigurnosna oprema, kao i da su u toku radovi na još 35 prelaza. RTS navodi da je u poslednjih osam godina na pružnim prelazima poginulo 47 osoba, a 131 teže povređena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading