OPREZ! MUP POJAČAVA KONTROLU U ZONI PREŠAČKIH PRELAZA! Od početka oktobra čak 23 pešaka poginula, a 300 teško povređeno!

Autor:

Vesti

16.11.2023

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U narednom periodu će biti sprovedene aktivnosti pojačane kontrole u zonama pešačkih prelaza.

OPREZ! MUP POJAČAVA KONTROLU U ZONI PREŠAČKIH PRELAZA! Od početka oktobra čak 23 pešaka poginula, a 300 teško povređeno!

Foto: Shutterstock

U poslednjih mesec i po dana, u Srbiji se dogodio veliki broj saobraćajnih nesreća, u kojima su nastradala i 23 pešaka, dok je čak 300 njih zadobilo teške telesne povrede, saopštio je MUP.

 

 

Svaki četvrti pešak nastradao je ili je povređen na pešačkom prelazu.

Ove tragične vesti su potresle javnost i podigle na noge nadležne organe. Prema izjavama predstavnika Uprave saobraćajne policije, u narednom periodu će biti sprovedene aktivnosti pojačane kontrole u zonama pešačkih prelaza.

Poseban akcenat će biti stavljen na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine, nepropuštanja pešaka koji prelaze kolovoz, kao i na nepropisno preticanje u zonama pešačkih prelaza.

- Apelujemo na vozače da povećaju opreznost i smanje brzinu kretanja vozila, posebno u zonama pešačkih prelaza. Nepažnja i brzina mogu oduzeti život. Budite odgovorni, sprečite tragedije! - navodi se na Instagram nalogu MUP Srbije.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading