U ČETVRTAK JESEN, U PETAK PROLEĆE, ZA VIKEND ZIMA! Vreme će totalno poludeti za dva dana - kiša, sneg i 20 stepeni!

Autor:

Vesti

28.11.2023

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas će u Srbiji biti oblačno mestimično sa kišom. Duvaće jak južni i jugozapadni vetar, naročito na planinama, a u košavskom području jak jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine na jugu Banata (od 85 do 100 km/h). Promena nam stiže već za dva dana!

U ČETVRTAK JESEN, U PETAK PROLEĆE, ZA VIKEND ZIMA! Vreme će totalno poludeti za dva dana - kiša, sneg i 20 stepeni!

Foto: Tanjug/TARA RADOVANOVIC, Miloš Milivojević

Već u četvrtak nakon jutarnjeg mraza, -5 do 0 °C, tokom dana će biti toplije, od 4 °C na istoku do 13 °C na zapadu Srbije. Počeće ponovo da duva jak južni i jugozapadni vetar.

Najtoplije će biti u petak sa dnevnim maksimumima od 14 do 22 °C, a u Timočkoj Krajini oko 5 °C uz intenzivno topljenje snega u planinskim predelima u kombinaciji sa jakim vetrom. U toku noći novo naoblačenje s kišom, koja će padati i na planinama.

- ECMWF model u petak, 1. decembra, sredinom dana u Srbiji ponegde i preko 20°C. U Sloveniji i severozapadu Hrvatske oko 0°C. U subotu 2. decembra zahlađenje prvo sa kišom, a zatim sa snegom koji neće dugo padati jer se oblak premešta velikom brzinom ranom zorom u Vojvodini, a do kraja dana i celoj zemlji - istakao je meteorolog Ivan Ristić.

 

 

Posle proleća, zima

Meteorolog ističe i da nas već za vikend ne treba iznenaditi ako padnu i pahulje.

- Posle naglog otopljenja u petak i temperatura oko 20°C, zima se vraća mada nije ni stigla još kalendarski. Temperatura pada na blizu 0°C. Sneg će padati povremeno i u subotu i nedelju, 2. i 3. decembra prema najnovijoj prognozi IRIE modela sa ECMWF analizom - kaže Ristić.

BONUS VIDEO:


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading