METEO-ROLERKOSTER U SRBIJI! Pljuskovi snega i snažan POLARNI VRTLOG, a onda PROLEĆE!

Autor:

Vesti

25.11.2023

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji će danas biti vetrovito i hladno, a u nižim predelima od sredine dana i posle podne će kiša, s padom dnevne temperature, preći u sneg.

METEO-ROLERKOSTER U SRBIJI! Pljuskovi snega i snažan POLARNI VRTLOG,  a onda PROLEĆE!

Foto: Republika.rs/S.S

Prema najavama RHMZ, do kraja naredne nedelje se očekuje hladno vreme. Meteorolog Ivan Ristić, pak, prognozira da je jedan dan izuzetak.

- Meteo-rolerkoster u najavi! IRIE sa ECMWF analizom izgledi vremena: sutra provejavanje ili pljuskovi snega u većem delu Srbije. U sredu 29. novembra bez snega, jedino GFS ga daje, a u petak 1. decembra polarni vrtlog imaće krizu, tako da najviša dnevna temperatura ide i do 15°C. To je ujedno i najtopliji dan. Posle toga ponovo temperatura postepeno pada i vraća se polako hladan artički vazduh - istakao je Ristić.

 

 

"Što južnije, to snežnije"

Meteorolog Ristić je dodao i da će danas veća količina snega pasti u južnom delu zemlje.

- Puno snega se očekuje na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije. Popodne i uveče sneg će početi da pada i severnije u centralnoj Srbiji granica snega je blizu Beograda. Molim vas gledajte podatke na mapama (zelena boja - sneg, plava - kiša).

Polarni vrtlog će doneti našoj zemlji ali i Makedoniji delu BIH i Crne Gore puno snega, ne samo Bugarskoj i Rumuniji. Oprez u saobraćaju i stavite zimske gume, danas važi druga poslovica- "što južnije, to snežnije".

Sutra provejavanje snega ili pljuskovi snega takođe na severu, u Vojvodini i Beogradu - kaže on.

 

 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading