OTKRIVAMO POZADINU TRAGEDIJE KOJA JE ŠOKIRALA CELU SRBIJU: Instruktor se obesio!

Autor:

Vesti

25.01.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borko Miladinović (42) nije mogao da podnese da bude odvojen od deteta, pa je sebi presudio na Kopaoniku, saznaje Republika.

OTKRIVAMO POZADINU TRAGEDIJE KOJA JE ŠOKIRALA CELU SRBIJU: Instruktor se obesio!

Foto: Facebook

Užičanin Borko Miladinović (42), poznati skakač u vodu i ski-instruktor čije je samoubistvo šokiralo celu Srbiju, digao je ruku na sebe jer supruga nije dozvoljavala da viđa sina, saznaje Republika.

Dugogodišnji pripadnik Gorske službe spasavanja je pronađen obešen u sobi na Kopaoniku na Bogojavljenje 19. januara. Njegova smrt bila je ogromno iznenađenje za sugrađane i kolege jer je Borko bio uvek pozitivan i nasmejan. Međutim, ispod te maske se krila duboka tuga, koju je skrivao od drugih i koja mu je, na kraju, i presudila.

CENTAR SVETA

- Nije više mogao da podnese da bude odvojen od trogodišnjeg deteta, to mu je strašno teško padalo. Ali da će uraditi ovako nešto, ni u najcrnjim snovima nismo očekivali - kaže za Republiku izvor blizak porodici Miladinović.

Njegovi poznanici kažu da je uvek bio spreman da podeli savet i lepu reč.

- Bio je sportista, vedrog duha, vodio je zdrav život, ali za bol koju je nosio duboko u sebi znali su samo njegovi najbliži. Poslednje tri godine, centar njegovog sveta bio je dečak, zbog kog je na kraju i otišao u smrt. Nije više mogao da podnese da ne može da viđa dete, zato se i obesio - ispričao je naš sagovornik.

On dodaje da porodica ne želi da govori na tu temu:

- Povukli su se u kuću i boluju. Niko im ne bi bio u koži. Sve su to mnogo fini ljudi. Svaki Užičanin koga biste pitali ne bi imao lošu reč da kaže. Borko je, inače, bio ponos našeg grada, tako da je ovo, slobodno možemo reći, tragedija za celo Užice.

Prema rečima našeg sagovornika, žena s kojom je mladi sportista imao dete, uprkos tome što je Borko bio savršen otac, uvek je pravila probleme kad je dete trebalo da bude s njim.

Šampion u skokovima s mosta

Miladinović je bio uspešan sportista, a proslavio se pobedama u skokovima sa starog železničkog mosta u Užicu, na kojima je trijumfovao 2012, 2013. i 2015. Učestvovao je i na skokovima s višegradske ćuprije, gde je takođe pobeđivao.

DEPRESIJA, PA SUICID

- Da li je na taj način želela da ga povredi, tek rezultat tog inata je ova nesreća. Ugašen je život mladog čoveka, a dete je ostalo bez oca. Gore nije moglo biti - priča izvor našeg portala.

Psiholog Snežana Repac za Republiku kaže da loši odnosi u porodici i te kako mogu da utiču na psihu.

- Ukoliko neko nema dobar odnos s partnerom i ako se osporava uloga roditelja, izgaranje u toj borbi za ljubav i protiv mržnje može da dovede do nervne iscrpljenosti, do mračnog raspoloženja i gubitka nade, volje za životom. U tim momentima su ljudi u krizi i, ako ne potraže ili ne dobiju pomoć, u riziku su da im se desi dezorganizovano ponašanje. Pada se u depresiju, može da dođe do neopreznog rukovanja lekovima, opojnim supstancama ili pokušaja samopovređivanja. Suicid se dešava jer je svest sužena usled teškog psihičkog stanja - objašnjava naša sagovornica.

Otac nem od tuge: Razumite me...

Borkov otac Jovo Miladinović i dalje je u šoku zbog gubitka sina.

- Razumite me, zaista ne mogu da dajem izjave za medije - kratko nam je rekao.

Suze i neverica na društvenim mrežama

O tome kakav je bio Borko najbolje svedoče komentari na društvenim mrežama:

- Veoma smo tužni... Neverovatno saznanje da nas je napustio dragi, visoko profesionalni i uvek skromni Borko Miladinović istinski je nanelo duševni nemir i nespokoj.

- Dragi Borko, neka je tvojoj duši večni spokoj... Divni čoveče, večna ti slava.

- Pamtićemo te kao neprikosnovenog takmičara i nedostižnog nosioca titule najboljeg skakača u visinskim skokovima naše manifestacije. Porodici upućujemo iskreno saučešće. Večna ti slava, legendo.

- Neverica, tuga. Dragi druže, večna ti slava! Neka te anđeli čuvaju i na njihovim stazama da te sreća prati. Nedostajaćeš nam na Kopaoniku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (20)

Loading
Zoran

25.01.2024 21:02

I, žene, šta ćemo sad?

Odgovori 80 45
Tamo neka

27.01.2024 22:15

@Zoran - Pa ništa, okrivićemo žene i kad ih partneri ubiju i kad se partneri ubiju zbog njih. Vaš komentar nije na mestu, iako sam neko ko neće pošto poto držati stranu ženama samo zato što sam i ja žensko. I te kako žene umeju da budu manipulativne i da zloupotrebljavaju svoj pol, spletkare, svete se, upliću čak i decu. Ali kada su suicid i prevara u pitanju, to su odluke koje isključivo zavise od osoba koje to i učine.

Odgovori 29 11
Milo

28.01.2024 06:23

@Zoran - @Zoran Nece zene sad nista jer nije to pitanje za njih. Pitanje je za nas muskarce, a narocito za oceve kako da se sacuvamo u ovakvim i slicnim situacijama. Da li postoji ustanova ili sluzba koja moze da uredi odnos izmedju muskarca i zene kad oni vec sami ne mogu? Da li svaki otac zna sta treba da radi ukoliko mu se uskracuje ocinstvo, kome da se zali? To su neka od pitanja na koja moramo imati odgovore.

Odgovori 20 1
milojko

25.01.2024 22:44

vecna slava imaj spokoj svoj dao si hrabro zivot svoj ostaces upamcen kao castan covek

Odgovori 44 3