ISPLATIVIJE OD VRHUNSKOG SPORTA! Đilas prvi reket Srbije, "šije" Đokovića za 100 miliona evra! KOLIKO JE ZARADIO LIDER STRANKE SLOBODE I PRAVDE DOK JE BIO NA VLASTI?

Autor:

Vesti

30.10.2023

20:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za samo deceniju inkasirao 610 miliona evra, Novaku trebalo duplo više vremena da od pobeda na turnirima i sponzora zaradi 510 miliona.

ISPLATIVIJE OD VRHUNSKOG SPORTA! Đilas prvi reket Srbije, "šije" Đokovića za 100 miliona evra! KOLIKO JE ZARADIO LIDER STRANKE SLOBODE I PRAVDE DOK JE BIO NA VLASTI?

Foto: ST/Nemanja Pančić Tanjug-AP

Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena, koji je zaradio najviše novca od turnira u istoriji belog sporta otkad je debitovao 2003. Ali Đoković nije prvi reket Srbije. Biti Dragan Đilas na vlasti pokazalo se da je finansijski isplativije nego čitava karijera nekih od najuspešnijih sportista na planeti.

PONOSAN NA BOGATSTVO

Đoković je u protekle dve decenije, zaključno sa junom 2023, zaradio oko 510 miliona evra - od turnira, sponzorstava, bonusa, premija. S druge strane, lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas priznao je da je za vreme dok je bio na vlasti, a država u teškoj ekonomskoj situaciji, inkasirao 619 miliona evra. I uspeo to za upola manje vremena od Đokovića.

Marković: Građani su prozreli licemerje

Republika

Foto: Tanjug-Tara Radovanovic

Aleksandar Marković

 

Aleksandar Marković, poslanik i član GO SNS, kaže za Srpski telegraf da je krajnje licemerno da Đilas govori o nekakvoj demontaži kriminalnog sistema jer je upravo on, kao personifikacija bivšeg režima, na krajnje sumnjiv način, prihodovao 619 miliona evra za vreme dok je obavljao razne važne državne funkcije:

- Posebno je licemerno što je u pitanju period kada su građani bili rapidno siromašni, dok su se on i pojedinci s vlasti bogatili do enormnih granica. Siguran sam da će građani Srbije na izborima sprečiti povratak bivšeg režima na vlast, time sprečiti i da se Srbija vrati u prošlost.

 

- To su prihodi firme u prethodnih 10 godina, na koje plaćam porez. Ja se ponosim time - kazao je Đilas za Novu S.

Toliko je na računu, a kroz ruke je prošlo dosta više. Prihodovao je, prema podacima Agencije za privredne registre, 1.067.694.650 evra.

Ko mu još gleda u leđa

Fil Mikelson (SAD, golf) - 480
Mani Pakjao (Filipini, boks) - 435
Kevin Durent (SAD, košarka) - 425
Luis Hamilton (Velika Britanija, Formula 1) - 400
* iznosi u milionima evra

Od njega su, prema pojedinim listama najbogatijih sportista na svetu, manje zaradili čak i slavni as Formule 1 Luis Hamilton, zvezda NBA ligaša Finiks Sansa Kevin Durent, bokserski svetski šampion Mani Pakjao, američki golfer Fil Mikelson...

SAD ON PRETI

Uprkos tome i ocenama da je na problematičan način sticao bogatstvo (pogledajte okvir), Đilas najavljuje da će on posle izbora 17. decembra da se uhvati ukoštac s korupcijom (?!). Ubeđen je, kako je kazao, da koalicija "Srbija protiv nasilja", gde je i njegov SSP, ima snage da na republičkim izborima postigne rezultat koji će onemogućiti strankama koje danas čine vlast da naprave vladu, što otvara mogućnost formiranja tehničke vlade, čiji će osnovni zadatak biti da "demontira mafijaško-kriminalni sistem":

Moj stav Ana Brnabić, premijerka

Republika

Foto: Tanjug-Slobodan Miljević

Ana Brnabić

 

Još jednom: dok je bio na vlasti, Đilas je zarađivao 172.000 evra dnevno, pa tako svaki dan, pa tako 10 godina! Koliko je u tom novcu penzija, puteva, škola, koliko kliničkih centara, opštih bolnica, domova zdravlja? Koliko plata za zdravstvene radnike, prosvetu, kulturu? Mnogo

- Svi za koje postoje dokazi biće uhapšeni. Osim što će završiti u zatvoru, svi oni će morati da vrate novac koji su pokrali od države. U novcu i bogatstvu koje su stekli otimajući od države neće moći da uživaju članovi njihovih porodica ni oni po izlasku iz zatvora.

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, ocenjuje za Srpski telegraf da je dobro poređenje Đilasa i Đokovića, s obzirom na to da su obojica koristila reket:

Bezobrazluk o pameti i kreativnosti

Nekadašnja predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać ukazivala je na to da Đilas, još dok je bio na vlasti, tada kao gradonačelnik Beograda i funkcioner DS, na sporan način dolazi do ogromnog bogatstva:

- Ovde je dozvoljeno da gradonačelnik (Đilas) ima u vlasništvu firme koje se bave medijima. Pitali bi mi kakvo bi bilo njihovo mesto na tržištu da nisu vezani za Borisa Tadića i DS i, što je najgore - vezani su za budžet! To da su oni prosto kreativni i pametni, koji po svojoj pameti okreću tolike pare, to je bezobrazluk i cinizam! Stalno posluju s državnim budžetom, tako su sposobni na tržištu da uglavnom posluju s budžetom.

- Da je država na vreme pohapsila sve koji su se obogatili na političkim funkcijama, politički profiteri ne bi bili u mogućnosti da nekog hapse. Znači, do države je.

Vučić: Dok se on bogatio, gradske firme su propadale

Republika

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Aleksandar Vučić

 

I predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se nedavno na to da je Đilas za deceniju uzeo 619 miliona evra, te upitao ko ima 60 ili 70 miliona evra godišnje:

- Jesu li oni svi pametni, a mi svi glupi? Postavlja se pitanje što je to radio dok je bio na vlasti, a gradske firme i gradska preduzeća su propadala dok se on bogatio. To je problem. U naše vreme i gradske firme i gradska preduzeća napreduju, a ne postoji niko ko se tako brutalno obogatio.

Bonus video


 

 

 


 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (47)

Loading
Petkoni983

30.10.2023 20:38

Treba da ga bude sramota da se pojavi u javnosti,a kamo li da se bavi politikom i trazi poverenje gradjana!!!

Aca

30.10.2023 20:40

Đilas pobedio i Đokovića sa razlikom što je Đoković novac pošteno zaradio a Đilas pokrao.

Maja

30.10.2023 20:43

Đilasovo obogaćivanje na štetu Srbije je sramotno.

Mila

30.10.2023 20:44

Đoković je uložio trud i rad u svoju karijeru, dok se Đilas obogatio političkim manevrima.