ŽESTOK RAT DESNIČARA! ŠEŠELJ: Lopove, krao si pare sa Hilandara; BOŠKO: TI SI SLOBI PRODAO IZBORE

Autor:

Vesti

26.02.2018

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko je krao pare od srpskih svetinja, a ko decenijama opstaje na političkoj sceni isključivo zahvaljujući trgovini... Bio je to samo deo međusobnih optužbi koje su razmenili predsednik SRS Vojislav Šešelj i lider Dveri Boško Obradović u žestokom okršaju na TV Studio B.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ovo je bio duel veka između Vojislava Šešelja i Boška Obradovića

Moglo su čuti da su i jedan i drugi agenti CIA, američki plaćenici, naslednici fašističkih ideologija i koalicioni preletači. Nakon svega, pale su i pretnje zatvorom.

- Gicao se malo onaj prljavi ljotićevac Boško Obradović, ali mora u zatvor zato što je pokrao veliki novac sa računa Dveri, plaćajući fiktivne fakture. Tu mu ni lažna svedočenja Ace Stefanovića ne mogu pomoći. Za to što je proneverio manastirski novac bog će mu suditi - napisao je Šešelj na Tviteru nakon emisije.

Izdvojili smo najzanimljivije delove polemike Šešelja i Obradovića...

 

Isplata u restoranu, dil sa Miloševićem

Šešelj: Znate li, Obradoviću, ko je Miloš Stojković, predstavnik Hilandara? Sad je jedan od urednika na televiziji Naša, inače vam je donosio novac u više navrata, taj novac je bio namenski da biste štampali određene publikacije, promovisali neke ideje, a vi ste taj novac prisvojili i sad više ne smete priviriti u Hilandar. Donosio vam je novac u Višegradsku ulicu, u restoran "Kraljevo", preko puta prostorija vaše stranke. Koristili ste svetinje, lažno ste se zaklinjali da nikad nećete u političku partiju, da nikada nećete na izbore pred ikonom Bogorodice Trojeručice. Čak ste tražili da vam Hilandar obezbedi mesečnu platu.

Obradović: Zloupotrebljavate svetinju u politička prepucavanja. A kako ste vi prodali izbore 1997? Vaš nekada najbliži saradnik Aca Stefanović kaže: "Šešelj posle izbora u nedelju uveče izlazi pred javnost, a zvanično nije prebrojano ni 0,5 odsto glasova, i kaže da mu fali još 0,2 odsto da postane predsednik da bi sprečio svoje radikale da slučajno ne izađu na ulice i proslavljaju pobedu, jer to onda niko ne može da zaustavi. On je sredio to štelovanje preko glasova sa Kosova jer se to najteže kontrolisalo. U drugom krugu sa Zoranom Lilićem već je za pare dogovorio sa socijalistima da broje kako hoće".

Foto: youtube.com/MilitaryWelfare

Radite za CIA. Ne,
vi ste njihov agent

Šešelj: Vi sad služite Amerikancima, a ja o tome knjigu spremam. Zvaće se "Prerano uveli ljotićevski pupoljak Boško Obradović". U vezu sa Amerikancima vas je uvela Jasmina Vujić. Ona vam je glavni šef i ona vas najviše finansira. Bili ste u Americi i imali ste susrete 2008. sa Džonom Kapelom, bivšim vazduhoplovnim atašeom. 

Obradović: Ja se nikad nisam sastajao ni sa kim iz američke ambasade.

Šešelj: Sa njim ste pravili program vaše posete američkoj dijaspori. Jeste li se sreli sa Tomasom Flemingom, tadašnjim predsednikom američkog Rokford instituta 2011. godine?

Obradović: Odlično se sećam čitave kampanje za KiM koju je organizovao Srđan Trifković, gde su učestvovali brojni stranci...

Šešelj: A znate li za tekst Brajana Martina, službenika američke ambasade koji je dobio zadatak da vas obradi, da napiše ko ste i kakvi ste? 
Obradović: Vi kao bivši agent CIA odlično znate koga su oni obrađivali, ja to ne znam. Nikada nisam čuo za ovog čoveka i nisam se video sa njim. A znate li ko su Džejmison, Rouzmen i Ficpatrik? Da li ste se sa njima sastali 19 puta u američkoj ambasadi u Beogradu od 1997. do 1999?

Šešelj: Nikada nisam ni ušao tamo. Samo lažete. 

Zapošljavanje preko
stranke. Pa šta onda?

Obradović: Jedan od zaključaka sa sednice IO SRS kaže: Opštinski odbornici mogu razgovarati sa svima, koalicija će se praviti onako kako je u najboljem interesu stranke, ne građana, grada i opštine, a u svakoj vlasti moramo imati političke funkcije, funkcije u javnim preduzećima i određen broj radnih mesta. Interes stranke je iznad svega. Znači partokratija, partijsko zapošljavanje...

Šešelj: Mi smo ušli u oko 30 koalicija na nivou države, sa naprednjacima, sa demokratama, sa Šapićem na Novom Beogradu, koga napadate što je moj sin tu odbornik. On je slobodan građanin koji živi na Novom Beogradu i slučajno moj sin.

Obradović: Pa šta je to nego partokratija?

Šešelj: Pa što da ne? On je bio predsednik opštinskog odbora stranke, postao odbornik posle izbora, sklopili koaliciju sa Šapićem i on je postao član opštinskog veća. Pa stranački kadrovi moraju doći na državne funkcije ili na funkcije u lokalnoj samoupravi i određeni broj radnih mesta, naravno... 

Obradović: Pa to je suština propasti ove zemlje, Šešelj je sada javno priznao da zapošljava ljude na osnovu stranke.

Ljotić, Đujić i silne
pare od predavanja

Šešelj: Boško Obradović dolazi kao sledbenik Dimitrija Ljotića, fašiste koji je između dva svetska rata formirao jugoslovenski pokret Zbor na načelima Musolinijeve korporativne države. Njegova ideologija je klerofašizam, nešto slično ustašama, a ubili su više Srba nego Nemci. Obradović je učestvovao u objavljivanju knjige o njegovoj ideologiji. 

Obradović: O ideologiji Ljotića mislim da svoj stav treba da kažu istoričari i sudije, ja sam kao mlad student koji je proučavao i diplomirao na ideji međuratne srpske književne desnice proučavao sve, pa i one književnike bliske pokretu Zbor i Dimitriju Ljotiću. A Šešelj je bio i kod ljotićevaca u imigraciji kada je dobijao njihove pare.

Šešelj: Od ljotićevaca nisam dobio pare nikad u životu.

Obradović: A jeste li dobili od đjujićevaca?

Šešelj: Dobio sam pare na taj način što sam držao predavanja, što su na tim predavanjima naplaćivane ulaznice i bilo je dosta dobrovoljnih priloga.
Obradović: A to su organizovali četnici vojvode Đujića, koji su sledbenici Dimitrija Ljotića, i to vam tada nije smetalo.

Foto: Tanjug/D. GRIZELJ

Otkud ustaša u parlamentu?

Šešelj: Da vidimo kako vi sklapate koalicije. Prvo ste me godinu dana vukli za rukav, razmenjivali smo i knjige, ali ja sam zaključio da vi za nas niste pogodan materijal. Ostali smo u korektnim odnosima dok niste doveli Ivana Pernara u Skupštinu. Pa ga nudili i nama da ga dovedemo u našu poslaničku grupu. Pernara, koji i dalje govori da su Srbi glavni krivci za ove ratove, koji pozdravlja ustaškim pozdravom na ustaškim demonstracijama. Zatim ste napravili koaliciju sa Sandom Rašković Ivić, koja je dovedena na čelo DSS sa ciljem da se ta stranka uništi. Više puta je izjavljivala da se u Srebrenici desio genocid i zločin, opravdava hrvatsku agresiju na Krajinu. Na kraju ste napravili koaliciju sa Radulovićem, a znali ste da je kriminalac i sami ste to pričali. Među vama nema nikakve sličnosti osim služenja Amerikancima i Britancima protiv svog naroda. 

Obradović: Što se Pernara tiče, ja se slažem da je Šešelj od svih Hrvata najveći Srbin, što pokazuje njegova krštenica. Što se tiče opozicije Dveri - DJB ima inicijativu o smeni Vlade i predsednika Aleksandra Vučića za posebnu sednicu o KiM i nijednu od tih inicijativa SRS ne želi da potpiše da bi uopšte bilo rasprave o smeni Vlade. Kakva ste vi onda opozicija? Vi ste u koaliciji sa Vučićem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Mia

26.02.2018 11:15

Seselj rastavio Boska Obradovica na delove, ali ipak ovo je sramota za opoziciju.

Mia

26.02.2018 11:17

E, bas su se nasli!

Mia

26.02.2018 11:17

Nesposobnost opozicije prikazana iz prve ruke.

Petar986

26.02.2018 11:34

Kako se slicni nadju, opozicija je totalno nesposobna cirkusna pojava! Ne zna se ko je gori!