SRPSKI SREĆKO ŠOJIĆ! Vlaisavljević za novac zaposlio 200 ljudi!

Autor:

Vesti

25.05.2021

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da je Siniša Pavić, scenarista kultnog filma "Tesna koža" i serije "Bela lađa" poznavao Sašu Vlaisavljevića i sva (ne)dela bivšeg direktora Aerodroma "Nikola Tesla", Lane Gutović ne bi imao nikakve šanse da zaigra Srećka Šojića. Tačnije, lik pokvarenog i prostog prvo direktora, a posle političara, ne bi ni postojao.

RepublikaFoto: printskrin
Saša Vlaisavljević

Naime, ono što je radio i radi Vlaisavljević uveliko je premašilo Pavićevu inspiraciju. Ali nije mu ni zameriti s obzirom na to da je Šojić iz serije malo dete za čoveka o kom je Srpski telegraf prethodnih meseci pisao u nastavcima. I opet smo objavili tek deo svih malverzacija koje je počinio (pogledajte okvir).

Ali, što bi se reklo, krenimo redom...

LUĐE OD LUĐEG

Šta reći o nekom kao što je Vlaisavljević, ko je tokom svog direktorskog mandata potrošio čak 500.000 evra na službena putovanja, pozirajući kao paun na baletu u Sankt Peterburgu, u Vašingtonu, na novogodišnjem koncertu u Beču...

Dalje, zaposlio je više od 200 svojih ljudi, a postoje i poruke iz kojih se vidi da je od nekih od njih uzeo velike pare. I sve to u vreme dok je važila zabrana zapošljavanja.

Para mu je, očigledno, uvek malo, pa je tako na imena kuma i prijatelja registrovao firme (na isti način je kupovao nekretnine i besne automobile). Između ostalog, preko jedne od tih firmi, "Skaj multikom", kupovane su karte za sva putovanja preduzeća, organizacija, klubova i saveza u kojima se Vlaisavljević nešto pitao. I tako redom...

Sve ovo je radio Saša Vlaisavljević

1. Snimao svu prepisku i poruke s drugim političarima i državnim funkcionerima, pa to prosleđivao drugim ljudima

2. Za službena putovanja potrošio više od 500.000 evra. Vodio sekretaricu u Sankt Peterburg, na novogodišnji bečki koncert, sve na račun aerodroma

3. Sva njegova putovanja i putovanja zaposlenih realizovana preko svoje firme "Skaj multikom", čiji su vlasnici kao paravan njegov kum i prijatelj. Sve poslovne partnere i sportske organizacije u čijoj je upravi terao da organizuju putovanja na ovaj način

4. Na čelu je Vaterpolo saveza Srbije, u upravi je KK Crvena zvezda, a po gradu se hvalio da će biti novi predsednik FSS, direktor EPS...

5. Kupio preko "Skaj multikoma" poslovnu zgradu u Beogradu, vrednu četiri miliona evra

6. Kupio superluksuzni porše panamera, registrovao ga na ime kuma, iako ga jedino Vlaisavljević koristi

7. Divljao kroz Beograd u panameri vozeći čak 221 kilometar na sat

8. Koleginice s posla razvozi kući u poršeu, usput pokušavajući da ih zaskoči ili odvede u svoju vilu

9. U svojoj vili s dvorištem na Bulevaru patrijarha Pavla u septembru 2020. organizovao tim-bilding za zaposlene, koji su morali da se takmiče u poznavanju svog direktora. Pitanja su bila koju kafu voli, koja mu je najdraža pesma, omiljeno jelo, najdraža glumica... Sve na račun firme

10. Protiv njega se vodi istraga zbog sumnje da je namestio veliki broj tendera

11. U vreme dok je važila zabrana zapošljavanja primio 200 svojih ljudi na aerodrom

12. Zaposlio na aerodromu fudbalskog trenera, koji trenira njegovog mlađeg sina, a kasnije, kada ovaj nije ubacivao njegovog sina u igru, tražio od bivših saradnika (tada je već napustio aerodrom) da ga šikaniraju i otpuste

Kako smo već pisali, Srpskom telegrafu je iz tužilaštva potvrđeno da je pokrenuta istraga i da se češlja sve što je Vlaisavljević radio, a naročito razni tenderi u vreme dok je vodio aerodrom. Takođe, iz Agencije za borbu protiv korupcije rečeno nam je da češljaju njegovu imovinu.

Eva Ras, koja je glumila u trećoj sezoni serije "Bela lađa", kaže:

- To je fantastična satira u kojoj je Siniša Pavić predstavio naše naravi. Problem je kada se to preslika na život i kada neki pomisle da mogu da rade isto što i Šojić, da im moć koju imaju u rukama kao direktori to dozvoljava. Naši direktori vole kad im se govori da su najlepši i najpametniji. Problem je što gde god se okrenete danas vidite sve više Šojića, ima ih na sve strane i to nije dobro za državu i narod.

BIZARNE STVARI

Marko Matić, izvršni direktor Centra za odgovorne medije, smatra da su bizarne poslovne inovacije bivšeg direktora aerodroma postavile novi standard u približavanju društvene stvarnosti komedijama koje su naši građani nekada mogli da gledaju samo na TV ekranima.

- Da li je Siniša Pavić bio neka vrsta proroka onoga što će se pojaviti u našem javnom životu ili je pak Vlaisavljević svog uzora našao u liku Šojića, verovatno je pitanje na koje nikada nećemo dobiti odgovor iz prve ruke. Ali ono što već sada znamo jeste da su zaposleni na aerodromu u vreme Vlaisavljevića imali priliku da zaista prožive Pavićevu komediju i da se lično sretnu sa Šojićevim otelotvorenjem u fotelji direktora - zaključuje naš sagovornik.

Sva pitanja bez odgovora

Srpski telegraf, od prvog teksta koji smo objavili, šalje nekadašnjem direktoru aerodroma pitanja, a dopise smo slali i preko firme "Aerodrom" AD, u kojoj je sada direktor (preduzeće osnovano da bi pratilo kako se realizuje koncesija i sarađivalo sa francuskim "Vansijem", koji je preuzeo Aerodrom "Nikola Tesla" na 99 godina).

Nikada, međutim, nismo dobili nijedan odgovor.

Dala 15.000e za radno mesto

Da se do posla na aerodromu u vreme Vlaisavljevićevog mandata dolazilo i pomoću debelog keša, svedoči SMS poruka do koje je došao Srpski telegraf. Žena koja je pisala SMS tvrdi da je dala 15.000 evra za radno mesto, a da nije dobila baš sve što joj je obećano i iznosi razne druge primedbe.

Proverili smo, poruka je autentična, a kako nam je pisalo, žena koja ju je pisala spremna je da nadležnim organima iznese sve što zna i objasni kako se zaposlila i kome je dala novac.

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Coordinator

25.05.2021 07:34

Alex jel mora da je opet neka greška i gde tačno?

Tim building

25.05.2021 07:39

Verujem da je Senka Jelenković pobedila na Tim buildingu, jer ona najbolje poznaje Saleta i njegove prohteve pogotovu kada nekome treba dati otkaz, upropastiti život i zdravlje.

Building tim

27.05.2021 10:01

@Tim building - Nisi jedini ili jedina kojoj je ta iskompleksirana dala otkaz kako bi se okružila ljudima koji je slepo prate i slušaju kako bi izbila u prvi plan!

Penellopa

25.05.2021 07:39

jel bi OVA prijavila da je dobila sve obecano za 15.000 eura? Elem, koja je svrha njene optuzbe? Hoce li i ona biti procesuirana?