BAHATI DIREKTOR UZEO MILIONE! Pokrenuta istraga posle pisanja našeg lista: Policija hapsi Vlaisavljevića?

Autor:

Vesti

21.04.2021

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo je pokrenulo istragu i naložilo policiji da prikupi informacije o muljanju Saše Vlaisavljevića, nekadašnjeg direktora Aerodroma "Nikola Tesla", potvrđeno je Srpskom telegrafu. Istovremeno, Agencija za borbu protiv korupcije češlja njegovu imovinu zbog sumnje da je preko kumova i prijatelja, kao fiktivnih vlasnika firmi i nepokretnosti, prikrio šta sve poseduje.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Saša Vlaisavljević

Naš list u seriji tekstova je objavljivao mnogobrojne podatke i dokaze o svemu što je Vlaisavljević radio dok je vodio "Teslu", ali i nakon toga, kada je postavljen na čelo preduzeća "Aerodrom 2", firme zadužene za koordinaciju sa Francuskim "Vansijem", koji je ugovorom o koncesiji preuzeo upravljanje aerodromom. Pokretanjem istrage praktično je potvrđeno sve o čemu smo pisali, a očekuje se da će u narednom periodu isplivati na površinu i mnoge druge stvari koje su rađene mimo zakona u Vlaisavljevićevom mandatu.

CRNO NA BELO

Vlaisavljevića, po nalogu Višeg javnog tužilaštva - Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, češljaju inspektori Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala pri Upravi kriminalističke policije (UKP). Srpski telegraf došao je u posed dopisa upućenog preduzeću Aerodrom "Nikola Tesla" a. d., od kog se traži dostavljanje kompletne dokumentacije o javnim nabavkama.

- Kada istraga bude okončana, saznaćemo na koje je sve načine Saša Vlaisavljević stigao do ogromne imovine, koja se meri milionima evra. Malo toga je na njegovo ime, ali svi iz njegovog okruženja znaju da se on često hvali novcem, luksuznim automobilima, nekretninama, skupim putovanjima - objašnjava izvor našeg lista dobro upućen u istragu.

Kako kaže naš sagovornik, posebno je interesantan način na koji su tenderske komisije na aerodromu, dok je upravljao Vlaisavljević, redovno birale na nameštenim tenderima firmu "Skaj multikom." Ona se u papirima vodi na Vladimira Kraljačića, kuma Saše Vlaisavljevića, ali je njen pravi vlasnik, u stvari, bivši direktor aerodroma.

UHODANA ŠEMA

- Preko te firme Aerodrom "Nikola Tesla" je u vreme Vlaisavljevićevog mandata organizovao službena putovanja, nabavljao avio-karte i bukirao hotelski smeštaj. Ista praksa nastavljena je i kada je Vlaisavljević postavljen na čelo "Aerodroma 2" - precizira naš sagovornik i dodaje:

- Predsednik tenderske komisije koja je birala "Skaj multikom" jeste Aleksandra Radičević. Ona, njena sestra i njena najbolja drugarica zaposlene su bez konkursa na aerodromu, i to u vreme dok je bila na snazi zabrana zapošljavanja. Interesantno, upravo je Aleksandra najčešće bila Vlaisavljevićev saputnik na mnogobrojnim službenim putovanjima koja je sebi organizovao. Takođe, otac Radičevićeve ima firmu "Vajati", a mnogi kažu da je skriveni suvlasnik upravo Vlaisavljević, čiji se sokovi prodaju u djuti fri šopovima na aerodromu.

Na sva naša pitanja Saša Vlaisavljević nije odgovorio.

Sam se razotkrio

Da je Vlaisavljević pravi vlasnik firme "Skaj multikom", vidi se i po njegovoj poruci kojom se pohvalio kupovinom zgrade na Novom Beogradu. Tu poruku objavili smo juče uz tekst. Nekoliko dana kasnije na zgradi je osvanuo veliki natpis s imenom ovog preduzeća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Djenka

21.04.2021 21:59

Taman je Aleksandra trebala da se uda za nekog siromaha ali posle vaseg teksta propade svadba. Sasa vlaisavljevic je aerodromski Jutka. Sve koleginice je morao prvo da proba pre nego sto ih ih zaposli na aerodromu i to bez konkursa. Zato nezeli da dostavi podatke gde je i skim putovao na sluzbena putovanja. Kad bude uhapsen i budu objavljeni podaci videce se da je najcesce putovao sa Senkom, Anom, Aleksandrom, Bojanom, ........

HR

22.04.2021 05:39

Od devojke-sekretarice do Izvršne direktorke.

Drug

22.04.2021 06:29

Sasa Vlaisavljevic je klasican primer kojga je upropastila moc. Bio sam blizak prijatelji sa njim do pre nekih pet godina. Do tada je bio normalan covek . Nakon toga kada je pomislio da je postao mocan covek, da moze da utice na tudje zivote poceo je da se menja ali nazalost na gore. Izgubio je prave prijatelje a okruzio se dupeuvlakacima koji su ga hvalili da je napametniji, najlepsi, najsposobniji naj, naj. Posto je poceo da misli da je najbolji poceo je i neke devojke odvlaci u krevet tako sto ih je zaposljavao bez konkursa. Za mlade devojke je bilo potrebno imati puno para zato je poceo i da zloubotrebljava svoju funkciju direktora i da dolazi do para na nezakonit nacin. Ludilo je postajalo sve vece i vece pa je poceo da kupuje i besna kola, stanove, kuce, lokale i to sve u cilju da bi se hvalio i impresionirao ljude oko sebe. Ludilo je postajalo sve vece i vece. Presao je u drugu fazu ludila i poceo je da kupuje nagrade kao najuspesniji menadzer i to sve na racun aerodroma. I na kraju mislim da coveka treba zaliti a ne kritikovati jer je on bolestan covek. Zbog te svoje bolesti on je izgubio sve, porodicu, prave prijatelje a uskoro ce izgubiti i slobodu zbog svojih kriminalnih radnji. Iako je nevernik neka mu je Bog u pomoci.

još jedan drug

22.04.2021 12:52

@Drug - Na žalost ubila ga je želja za moći nad ljudima koji su ga poštovali i cenili kao čoveka a ne kao nekog ko ima Porsche, nekoliko stanova u elitnim naseljima Novog beograda, lokale u bloku A, zgradu od 10 miliona, vilu na dedinju, devojke... i ko zna šta još..., a u stvari nije imao moć da u sopstvenoj glavi reši ko je i šta je. Vlaisavljeviću, zaigrao si se malo sa ljudima koji te poznaju a zamisli se malo gde guraš ljude koji su sad pored tebe i lažeš ih da je sve u redu.