PRLJAVA KAMPANJA! DANILA VUČIĆA PROGLASILI NARKO-BOSOM

Autor:

Vesti

05.05.2020

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi strašan udar na porodicu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Samo dva dana nakon što je lider SZS Dragan Đilas zakukao da su mu deca doživela stravičan stres jer je nedaleko od njihove zgrade neko preko zvučnika puštao skandiranje "Đilase, lopove" (njegova deca nijednom rečju nisu bila pomenuta), portal Krik juče je objavio veliki tekst o sukobu dva kriminalna klana - "škaljarskog" i "kavačkog" - kako se ispostavilo sa samo jednim ciljem: da bez i jednog jedinog dokaza pokuša da kriminalizuje sina šefa države Danila.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Aleksandar i Danilo Vučić

Namera je, a to se jasno vidi iz sadržaja samog teksta, kao i mnogo puta ranije, napasti na taj način samog predsednika Vučića.

Danilo Vučić je tako, ni kriv ni dužan, završio u tekstu o crnogorskim mafijaškim grupama i njihovom sukobu koji godinama trese Balkan, ali i Evropu, uz mnoštvo surovih likvidacija. Da bi potkrepili svoje već na prvi pogled lažne tvrdnje, u Kriku su (uz beskrajno ponavljanje podataka o sukobu klanova koji su već mnogo puta objavljeni) iskoristili jednu fotografiju, napravljenu u nekom noćnom klubu, na kojoj je Danilo Vučić sa navijačem Partizana Aleksandrom Vidojevićem (pogledajte okvir) i trećom neimenovanom osobom.

KRIK GOMILOM IZMIŠLJOTINA POKUŠAO DA KRIMINALIZUJE PORODICU ŠEFA DRŽAVE

Za plasiranje ovog teksta, bez ikakve sumnje, izabran je tajming povezan sa performansom koji je u nedelju uveče priredio Dragan Đilas. O tome govori i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić:

- Đilas je danas (utorak, prim. aut.) svojim medijima izdao nalog da se napadaju Vučićeva deca po svaku cenu. Da je tako, možemo da vidimo u današnjem propagandnom tekstu portala Krik. Tako je Đilas nastavio da radi ono što je činio i prethodnih godina - da preko svojih medija napada decu, odnosno porodicu predsednika Vučića. I to još jednom pokazuje da loša gluma i lažne suze koje Đilas pušta pošto kamermanu kaže: "Može" služe samo da se skrene pažnja sa prljavih stvari koje radi - navodi Vesić.

Vučić: Suprotstaviću se siledžijama, misle da imaju pravo da unište Srbiju

Predsednik Vučić nije juče hteo da komentariše tekst Krika, najavljujući da će na sve laži i napade odgovoriti po ukidanju vanrednog stanja.

RepublikaFoto: instagram.com/buducnostsrbijeav
Aleksandar i Danilo Vučić

- Oprostite što vam danas neću odgovoriti. Imaću sve vreme ovog sveta čim se završi vanredno stanje da vam odgovorim na sve njihove laži, napade i suprotstaviću se siledžijama koje misle da imaju pravo da unište Srbiju - uzvratio je Vučić na pokušaj Tanjuga da dobije njegov komentar.

Vučić je samo dodao: "Moj životni moto je borba, a boriću se jače i više nego ikada. I boriću se za svu decu Srbije, ne samo za moju".

Usledile su i mnogobrojne reakcije u kojima političari i javne ličnosti nisu krili koliko su zgroženi onim što je uradio Krik.

A što se tiče samog teksta i načina na koji je pisan, svakom ko se iole razume u ovu tematiku jasno je šta je bila prava namera, sklonjena iza paravana navodnog istraživanja sukoba kriminalnih klanova. Pod naslovom "Rat balkanskog podzemlja: Ubistva, veze u policiji i u vrhu države" Krik piše o navodnim saznanjima do kojih su došli iz poverljivih podataka policije, BIA i "video-zapisa ubistava kriminalca i fotografija njihovih kontakata sa ljudima iz policije i porodicom predsednika Vučića". Pažljivim čitanjem, jasno je, međutim, da je tekst kompilacija onoga što je dosad objavljivano i manje-više poznatih stvari o istoriji nastanka, delovanju i sukobu škaljarskog i kavačkog klana, što traje gotovo deceniju.

VESIĆ: NALOG DA SE NAPADNU VUČIĆEVA DECA IZDAO LIČNO ĐILAS

Svoju poentu, međutim, Krik plasira maltene na kraju teksta, navodeći da su ta dva klana našla partnere u Srbiji - "škaljarci" u grupi Filipa Koraća, a "kavčani" u "huligansko-kriminalnoj skupini 'Janjičari'", koja je pak tvrdi Krik, povezana i sa "nekim srpskim političarima". Podsećaju da je na njenom čelu bio Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi, koji je ubijen 2016. I onda, odjednom, ustvrđuju da je "Vučićev sin Danilo prijatelj sa Aleksandrom Vidojevićem poznatijim kao Aca Rošavi", kojeg označavaju kao jednog od ključnih članova "Janjičara". Vidojević se, kažu, poput Stankovića, u policijskoj bazi vodi kao pripadnik "kavačkog klana" iako zvanični podaci pokazuju da nikada nije osumnjičen, optužen, osuđivan niti na bilo koji drugi način povezan sa svetom kriminala.

RECEPT IZ 2018. GODINE

Avaj, o bliskosti Danila Vučića i Vidojevića, konstatuje Krik, govori njihova zajednička fotografija dosad, tvrde, neobjavljena, za koju se ne navodi ni gde je ni kada napravljena. I to je to. Sav "dokazni materijal", koji im je pak poslužio za udar na Vučićevog sina i, podrazumeva se, samog predsednika.

Slike Đilasa sa narko-dilerima Krik nikada nije objavio

RepublikaFoto: MUP Srbije
Đilas i Dabović

- Milan Dabović, tada šurak Dragana Ðilasa, uhapšen je 2016. sa 2,4 kg čistog kokaina. Osuđen je i trenutno služi kaznu zatvora od šest godina

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Milutin Bakić u društvu Đilasa

- Milutin Bakić (56) iz Kuršumlije pre nekoliko dana uhapšen sa gotovo 66 kilograma droge. Ovo je slika sa osnivačke skupštine Đilasove partije u Kuršumliji

Sličnu matricu Krik je, podsetimo, primenio i u junu 2018, kada su objavili fotografiju sa utakmice Svetskog prvenstva u Rusiji Srbija-Kostarika, na kojoj je među navijačima nacionalnog tima i Danilo Vučić.

Đilas nije juče odgovarao na pozive Srpskog telegrafa, a na pitanja našeg lista do zaključenja ovog broja nisu odgovorili ni iz redakcije Krika. Nemi su ostali i drugi opozicioni lideri okupljeni oko SZS, koji su se, podsetimo, prethodnih dana utrkivali u osudi izmišljenih napada na Đilasovu decu.

Vidojevićev jedini greh što je navijač

Aleksandar Vidojević, čiju zajedničku sliku sa Danilom Vučićev Krik koristi kao jedini "dokaz" za tvrdnju o sprezi države i kriminala, poznat je i po nadimku Aca Rošavi. Drugog greha, osim što je navijač, nema jer nikada protiv njega nije vođen bilo kakav postupak niti je osuđen za neko krivično delo. To čak ni u Kriku ne tvrde, ali se pozivaju na samo njima znanu "bazu MUP i BIA" u kojoj se navodno nalazi njegovo ime.

Na slici je, osim Danila i Vidojevića, i treća osoba, za koju nije navedeno o kome se radi.

Neprestani napadi na Vučićevu decu

Bolesna praksa da se napadaju deca političkih neistomišljenika uvedena je praktično od kada je Vučić na vlasti. Od tog trenutka porodica mu je izložena pretnjama silovanjem, maltretiranjem, čak i ubijanjem...

Pretnje su dolazile upravo od saradnika i sledbenika Đilasa - od urednika Tabloida Milovana Brkića i njegovog poziva da se ne sme dozvoliti da "mali Vukan, Milica i Danilo pobegnu" jer će poslati ljude po njih da ih traže da budu kažnjeni do raznih najodvratnijih gadosti po društvenim mrežama.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Vučići

- Vučka teška kučka!!! Šta će biti sa Acinom ćerkom, zaklaćemo je, ošuriti, urediti, urediti njenu džigericu i crevca, burag, sve to oprati, skuvati, ispržiti poslužiti Aci da jede dok se meso njegove ćerke ne ispeče!!! (19. septembar 2018)

- Je*em ti mrtve Danila i debilnu Milicu. Grobove ti je*em. Svaku kost pojedinačno. Je*em ti seme i pleme. Pi*ko lažljiva i tupava. Presešće ti. Fuj (15. jul 2019)

- Dokle, bre, više žvalonja dokleeeeee? Je*em ti Danila mrtvog i nabijem ti na ku*ac kljakavu Milicu šmokljo (24. jul 2019)

- Razmišljam o kvintesencijalnim pitanjima, kao što je na primer: "Da li ćerka Aleksandra Vučića, dok je je*e njen otac, misli na Tomislava Nikolića" (14. februar 2020)

- Haiku za danas: Samo mrtvi vučići su dobri vučići... (19. januar 2020, sa naloga Slavka Tatića, funkcionera DS)

- Samo se nadam da ćemo pišati i na grobove tvoje dece, a ne samo na tebe (20. april 2020)

- Psihopato, je*em ti majku posred pi*etine, a Danila ti je*em u dupe (2. maj 2020)

Svi zgroženi onim što je uradio Krik

Ana Brnabić, premijerka

RepublikaFoto: Tanjug/B. STEKIĆ
Ana Brnabić

Juče: suze i žalost zbog navodnog napada na Đilasovu decu, koju ne da niko nije napao, već ih niko nije spomenuo. Danas: zanimljiva nova fotka predsednikovog sina. I, gde su oni od juče da danas osude ovaj napad i laži?!

Jadranka Joksimović, ministarka

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll
Jadranka Joksimović

Nije sve u politici i ideologiji, ima nešto i u ljudskoj pristojnosti i etičkom raspoznavanju gde je granica prelivanja od političkog neslaganja ka destruktivnim ličnim obračunima. Očekujem da sva trezvena i demokratska javnost osudi iživljavanje nad članovima porodice predsednika Srbije

Irena Vujović, funkcionerka SNS

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Irena Vujović

Nakon što je pokušao lošom glumom, zloupotrebljavajući i sopstvenu decu, koju nikada niko nije pomenuo, da od sebe pravi žrtvu, ne iznenađuje što u toj prljavoj igri Đilas nikako ne propušta da preko svojih medija napadne decu Aleksandra Vučića. Sramno je što su Vučićeva deca godinama na meti napada Đilasovih pulena, a još sramnije što nikada niko iz SZS te monstuozne pretnje i uvrede nije osudio. Očigledno je da Đilasu gluma lošije ide od trgovine reklamnim sekundama.

Ivica Dačić, šef diplomatije

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ivica Dačić

Zapanjujuća je i zastrašujuća tišina sa kojom se oni kojima su puna usta o zaštiti dece danas odnose prema napadu na sina Aleksandra Vučića. Šta to treba da znači, da je napad na Vučićevog sina dozvoljen? To nije licemerje, to je bezobrazluk

Vladimir Đukanović, poslanik SNS

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vladimir Đukanović

Pitam kretene koji su Danila Vučića označili da je uvezan sa "kavačkim klanom" da li vam do svesti od mržnje dopire šta činite? Da li ste svesni da na taj način crtate dečku metu jer nekakav kreten u tim klanovima može da pomisli da je to zaista istina, pa ko veli, negde i da zapuca na momka? Bolesnici jedni, imate li stida i srama šta radite?

Nebojša Stefanović, ministar

RepublikaFoto: Tanjug/M. NIKOLIĆ
Nebojša Stefanović

Napadi na sina predsednika Srbije su nova dimenzija licemerja ovog dela opozicione javnosti i njihovih istraživača. Reč je o istoj onoj javnosti koja je bila duboko potresena performansom Dragana Đilasa, koji je bio uznemiren jer su mu deca čula da neko viče "Đilase, lopove". Ta javnost se danas ne libi najstrašnijih napada na Danila Vučića i to bez i jednog jedinog argumenta, dokaza, bilo čega istinitog što bi potkrepilo njihovu brutalnu kampanju.

Aleksandar Vulin, ministar

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vulin

Još Đilas nije obrisao suze, a mediji koji ga podržavaju napali su Danila Vučića. Danilu ne praštaju što je preživeo koronavirus, a Aleksandru Vučiću što nije za sina tražio nijednu privilegiju.

Foto: Srpski telegraf
Srpski telegraf 6. maj 2020.

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Mima

05.05.2020 19:50

Ostavite decu na miru.

Žile

06.05.2020 05:31

@Mima - Ostavili bi oni, ali u svom očaju zbog blizine izbora na koje da izađu nemaju sa čim, uzrokuje ove napade ne bi li vlast reagovala silom na njih, kako bi oni imali opravdanje kao nekada, da eto režim guši slobode opozicije i nasiljem se obračunava sa njima. Pa onda sve vreme izborne kampanje da kukaju i da traže podršku građana na izborima. Suviše su kompromitovani da bi neko poverovao u tu njihovu priču. Rezultat te frustracije i jesu ovi pokušaji napada na sina predsednika države.

Momčilo

05.05.2020 20:05

Bezobzirna i sramotna kampanja pojedinaca iz opozicije usmerena ka sinu predsednika države.

Jeca

05.05.2020 20:34

Strašno je to što opozicija radi. Napadati decu je sraman potez