SKOT BI DA NAM UVALI NEZDRAVO MESO: Srbi, jedite kao ja govedinu PUNU HORMONA!

Autor:

Vesti

05.10.2018

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot ne bira način da pohvali američku hranu. Naime, negodujući što roba koja dolazi iz SAD nema, kako tvrdi, pravedan tretman na srpskom tržištu, ovaj diplomata pokušava da Srbe ličnim primerom uveri kako treba da konzumiraju goveđe meso koje u sebi sadrži hormone.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Kajl Skot

Skot je ispričao kako ceo život jede govedinu za koju neki kažu da je puna hormona i kaže da bi voleo da čuje neki ozbiljan dokaz da takvo meso nije zdravo.

- Američka govedina je jednako dobra i konkurentna i treba prepustiti potrošačima da izaberu, a ne da im Brisel diktira šta je zdravo, a šta nije - izjavio je Skot na Samitu EU - jugoistočna Evropa. On je istakao da SAD zagovaraju slobodnu trgovinu sa svetom, ali da već 70 godina, kad je u pitanju Srbija, čekaju na jednakost i reciprocitet.

- Čak i ovde u Srbiji imamo nepravedan trgovinski tretman američke robe. Cilj jeste da zemlja ima dobre odnose sa četiri ose - Kinom, Rusijom, SAD i EU. Ali, kada pogledamo kakvi su trgovinski odnosi, teško je reći da Srbija na ravnopravan način tretira sve partnere - zaključio je američki diplomata.

Skot je naveo da od više od 50 proizvoda koji se izvoze iz Srbije u SAD samo pet podležu carini, dok u obrnutom pravcu SAD, kada izvoze u Srbiju, plaćaju carinu za 30 od 35 proizvoda. On je kao primer naveo kalifornijsko vino, koje se u Srbiji carini 30 odsto, dok se za vina iz Italije i Francuske, kako tvrdi, uopšte ne plaća carina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
nebitan

05.10.2018 22:33

Zar pored tebe treba jos neki dokaz da govedina nije zdrava, kao sto nije zdravo meso uopste od kad zivotinje hranimo brasnom od kosti i ostalog mesnog otpada, hormoni, alergini, samo filate zivotinje antibioticima i raznim hormonima. Ja sam gledao kako vi u Americi postupate za Indijancima, ljudima, sta reci za vas odnos prema zivotinjama, one su za vas potrosna roba bez krvi i duse. Skate, samo ti jedi prijatno, ja cu radije da jedem koprive nego americko meso i bilo sta americko. Prestao sam da pusim kad ste vi kupili sve vece fabrike duvana i cigareta po evropi, ne pije coca-colu, ne jedem burgere Bogu hvala iako zivim na zapadu jos uvek imam izbor.